20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Πιτίνο και οι άλλοι τρεις!

Ο Ρικ Πιτίνο αποτελεί τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού και το Basketa.gr παρουσιάζει τη λίστα με τις κορυφαίες προσωπικότητες που εργάστηκαν στην Ευρώπη.

Στα 66 του χρόνια ο κάτοχος δύο τίτλων στο NCAA καθοδηγώντας το Κεντάκι και το Λούιβιλ θα προσπαθήσει να γράψει τη δική του ιστορία και στα παρκέ της Ελλάδας και της Ευρωλίγκας.

Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίξουν με βάση τις δυνατότητες τους και να πετύχουν τους στόχους τους, έστω κι αν μέχρι τώρα έχουν προβληματίσει έντονα με την απόδοσή τους.

Ποιοι είναι όμως οι υπόλοιποι;

Ο Λάρι Μπράουν είναι ο πρώτος και καλύτερος. Έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα στο NCAA το 1988 με το Κάνσας και πρωτάθλημα στο ΝΒΑ το 2004 με τους Ντιτρόιτ Πίστονς πήρε την απόφαση να εργαστεί στην ιταλική Τορίνο! Μέχρι τώρα δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά ενώ πρόσφατα εκθείασε την ποιότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Τζορτζ Καρλ είναι το δεύτερο όνομα της συγκεκριμένης λίστας. Κάθισε σε δύο περιπτώσεις στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά τη σεζόν 1989-90 και στη συνέχεια την αγωνιστική περίοδο 1991-92. Με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα το 1992, νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ του Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον Παναγιώτη Φασούλα να κάνει τη μοιραία γκάφα που κόστισε το τρόπαιο. Το ίδιο καλοκαίρι αποχώρησε για τους Σιάτλ Σουπερσόνικς με τους οποίους βρέθηκε στους τελικούς του ΝΒΑ το 1996, αλλά έχασε το δαχτυλίδι από τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Το τρίτο όνομα είναι αυτό του Μάικ Ντ’ Αντόνι. Ο νυν τεχνικός των Χιούστον Ρόκετς φημίζεται για την επίθεση επτά ή λιγότερων δευτερολέπτων την οποία λάνσαρε στο ΝΒΑ. Μετά από 13 χρόνια ως παίκτης στην Ολίμπια Μιλάνο, το 1990 ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Μέχρι το 1994 την καθοδηγούσε με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά στη συνέχεια μετακόμισε στο Τρεβίζο, αποδεχόμενος την τρομερή οικονομική πρόταση της Μπενετόν. Τη σεζόν 2001-02 επέστρεψε στον ιταλικό σύλλογο, αλλά για λίγο, καθώς ακολούθησε μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ που συνεχίζεται έως σήμερα, ενώ έχει αναδειχτεί δύο φορές κορυφαίος προπονητής στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ