16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο πιο… γυρολόγος MVP όλων των εποχών! (vids)

Ο Μάλκολμ Τόμας της Χίμκι κατάφερε να στρέψει επάνω του τα βλέμματα μετά την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη της 16ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Το Basketa.gr παρουσιάζει την ξεχωριστή πορεία του!

Με 28 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης ήταν ο τρίτος καλύτερος, καθώς ο Πιερ Τζάκσον συγκέντρωσε 32 και ο Νάντο Ντε Κολό 31. Τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ όμως όσο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασαν από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα κι έτσι το βραβείο κατέληξε στον άσο της Χίμκι.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν στην καριέρα του στην οποία αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2012/13 είχε παίξει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συνολικά είχε λάβει μέρος σε 15 αγώνες πριν λυθεί το συμβόλαιό του τον Φεβρουάριο του 2013 και σκόραρε μόλις 4,4 πόντους κατά μέσο όρο. Φέτος εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένος σημειώνοντας επτά πόντους ανά παιχνίδι, ενώ έχει βάλει στο ρεπερτόριό του και το τρίποντο απειλώντας από μακρινή απόσταση σε κάθε ευκαιρία. Ωστόσο το πιο... περίεργο μέχρι στιγμής είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η καριέρα του αποτελεί μία συλλογή εμπειριών, καθώς έχει αλλάξει πάρα πολλές μπασκετικές στέγες...

Δεν θυμάται σε πόσες ομάδες έχει αγωνιστεί!

Στα 29 του χρόνια ο Αμερικανός φόργουορντ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει προλάβει να αλλάξει 15 ομάδες! Δεν διαβάσατε λάθος. Δεν έγινε κάποιο μπέρδεμα! Ήδη έχει αλλάξει 15 σταθμούς στην καριέρα του και μάλιστα ακόμα και στο κολέγιο αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ξεκίνησε την καριέρα  του από την Ulsan Hyundai Mobis Phoebus της Νότιας Κορέας, ενώ ακολούθησε η συμμετοχή του στο NBDL και τους Los Angeles D-Fenders! Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί και τη... βάση του καθώς έχει μετρήσει πέντε θητείες. Το 2012 έκανε ένα μικρό πέρασμα από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, πριν μεταπηδήσει ξανά στο NBDL και τους Austin Toros. Ακολούθησε η παρουσία του στη Μακάμπι.

Το 2013 βρέθηκε για λίγες ημέρες στο ρόστερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κι εν συνεχεία αγωνίστηκε στους Σάντα Κρουζ Ουόριορς. Στους Σικάγο Μπουλς δεν έμελλε να στεριώσει, ενώ το 2014 υπέγραψε για λίγο καιρό στους Γιούτα Τζαζ. Η επόμενή του προσπάθεια για να «πιάσει» στο ΝΒΑ έγινε με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ερς αλλά ήταν κι αυτή αποτυχημένη.

Το 2015 βρέθηκε ακόμα και στο Πουέρτο Ρίκο για τους περίφημους Piratas de Quebradillas ενώ πέρσι αγωνίστηκε ξανά στην Ασία και συγκεκριμένα στην κινέζικη Jilin Northeast Tigers. Αυτός ήταν και ο τελευταίος του σταθμός πριν υπογράψει συμβόλαιο με τη Χίμκι!

Δείτε τον Τόμας σε δράση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ