23.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ο πιο βελτιωμένος παίκτης κρίνει το “υψηλό” μέλλον του Ολυμπιακού

Ο,τι έχτιζε όλη τη χρονιά ο Ολυμπιακός κατάφερε να το γκρεμίσει στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δεν ήταν μόνο η απώλεια των τίτλων, αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτός έγινε με Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό να κάνουν πάρτι στους τελικούς που έκριναν τα τρόπαια.

Και αν οι Τούρκοι είχαν το πλεονέκτημα της έδρας, ο Παναθηναϊκός πήρε το πιο επικό πρωτάθλημα της ιστορίας του με νίκη στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ, όπως το 1999 με τη διαφορά ότι τότε είχε στο πλευρό και χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού στο Φαληρικό στάδιο σε αντίθεση με εφέτος που έπαιζε μόνος του σε ένα φλεγόμενο γήπεδο.

Φυσιολογικά οι διακρίσεις της χρονιάς, πήγαν σε Φενέρ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό απλά να περιορίζεται σε μια διάκριση, έχοντας στο ρόστερ του τον πιο βελτιωμένο παίκτης του πρωταθλήματος της Α1, για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, όπως τον ψήφισαν (και με μεγάλη διαφορά μάλιστα) προπονητές και αρχηγοί των 14 ΚΑΕ της Basket League αλλά και οι δημοσιογράφοι όπως και το κοινό !

Πάνω σε αυτή τη διάκριση ο Ολυμπιακός θέλει να χτίσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή, καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτελεί ένα μεγάλο (αγωνιστικά κυρίως) περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο και τον μόνο παίκτη ίσως που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν είχε σταθεί στο (ομολογουμένως εντυπωσιακό) ύψος του !

Ο ίδιος αφού πρώτα ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Θα ήμουν, όμως, πραγματικά χαρούμενος εάν η ατομική αυτή διάκριση συνοδευόταν και με έναν ομαδικό τίτλο». Δεν το είπε για τους τύπους, ο Μιλουτίνοφ ήταν σαν…Έλληνας εφέτος είχε δεθεί πάρα πολύ με τους συμπαίκτες του, ιδιαίτερα τους Έλληνες και πικράθηκε ανάλογα στο φινάλε.

Απόλυτα λογικά λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει στηρίξει όλο τον σχεδιασμό του στους ψηλούς πάνω στον Σέρβο σέντερ τον οποίο είχε πιστέψει από την πρώτη στιγμή. Η πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό είναι ότι το Σαν Αντόνιο πήρε ψηλό, τον Ζόφρι Λοβέρν που έμεινε ελεύθερος από τους Σικάγο Μπούλς και δείχνει να αφήνει στην παρούσα φάση των Μιλουτίνοφ,

Που αν τελικά δεν κάνει το βήμα - από τώρα – για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, σαφώς στον Πειραιά θα ξεπεράσουν πιο εύκολα (ψυχολογικά και ουσιαστικά) την αποχώρηση του Κέμ Μπίρτς.

Ο Καναδός πάλεψε όσο μπορούσε να φύγει για το ΝΒΑ (επιστρατεύοντας στο τέλος και τον Μίσκο Ρασνάτοβιτς για να τον βοηθήσει) και τα κατάφερε πηγαίνοντας στους Ορλάντο Μάτζικ.

Συνεπώς οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν το περιθώριο να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά θα πρέπει να δουν το επόμενο βήμα, το οποίο μεταξύ μας ψιλοέψαχναν εδώ και κάποιες μέρες θεωρώντας ότι είναι πολύ πιθανό να σπάσει η δυάδα ψηλών αν όχι να φύγουν και οι δύο.

Μεταξύ των ονομάτων που τους έχουν προταθεί είναι και ένας παλιός γνώριμος από τις ομηρικές μάχες με τη Ρεάλ Μαδρίτης (ιδιαίτερα στον αξέχαστο τελικό Ευρωλίγκας το 2015), ο Μάρκους Σλότερ ο οποίος εδώ και έξι χρόνια αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συνεπώς έχει την εμπειρία, όμως είχε μια χρονιά πολύ χαμηλών πτήσεων (και τραυματισμών) με τη Νταρουσάφακα.

Ο Λατάβιους Ουίλιαμς, που επίσης έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό ως παίκτης της Ούνιξ Καζάν εφέτος, είχε περίπου τα νούμερα του Κέμ Μπίρτς (γύρω στους 7 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο) αλλά σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητά του στην άμυνα κάτι που υπολογίζει ιδιαίτερα ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων.

Οσο για τον Τζαμέλ ΜακΛίν ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο, παίζοντας και ιδανικά το πίκ εν ρολ (κάτι που θέλει πάση θυσία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος) όμως δεν είναι καθαρόαιμο σέντερ.

Σαφώς ο Έλληνας τεχνικός εξετάζει πλέον πιο εξονυχιστικά το θέμα ψηλού και από τη δεξαμενή του Summer League στο Λας Βέγκας, όπου και βρίσκεται μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο.

Επίσης το θέμα του Μιλουτίνοφ συνδέεται άμεσα καθώς σε λιγότερο από 10 μέρες (20 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία) θα πρέπει να απαντήσει και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξέρει εάν θα συνεχίσουν μαζί για τρίτο χρόνο.

Συνεπώς είναι πολύ πιθανό μέχρι τις 20 του μήνα να μην συμφωνήσουν στο λιμάνι με κάποιο σέντερ περιμένοντας να δουν αν θα χρειάζονται έναν ή δύο ψηλούς για να κινηθούν ανάλογα, αν και οι πιθανότητες πλέον είναι περισσότερο προς το να μείνει στην ομάδα ο Σέρβος σέντερ.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ