19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Πελεκάνος “σκότωσε” το αυτοκτονικό Λαύριο

Ο αειθαλής Μιχάλης Πελεκάνος με ένα τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμόρφωσε το απίστευτο 67-65 του Ηφαιστου επί του Λαυρίου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κυριαρχήσει για 30λεπτά και να... καταφέρνουν να χάσουν οκτώ βολές στο τελευταίο λεπτό! Στις δέκα νίκες έφτασε ο Ηφαιστος που έδειξε ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και παραμένει σε τροχιά τετράδας, έμεινε στις οκτώ και... στον τόπο έτσι που έχασε το ματς το Λαύριο.

Το Λαύριο ήταν καταιγιστικό στο πρώτο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε στο 5' με διαφορά 16 πόντων, 19-3(!), έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10, 25-15 με τον Μουράτο (11π.) και τον ΝτεΚόζι (8π.) να έχουν σκοράρει περισσότερο από όλους τους αντιπάλους και κρατώντας εγκλωβισμένο τον Ηφαιστο και στην δεύτερη περίοδο, δημιούργησε το 24-36 του ημιχρόνου που έδειχνε εύγλωττα αυτά που είχαν γίνει στο παρκέ.

Οποιος περίμενε αντίδραση του Ηφαιστου στην τρίτη περίοδο, ατύχησε. Το Λαύριο συνέχισε να παίζει με απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές, στο 25' το σκορ ήταν 28-44. Η ζώνη του Μανωλόπουλου δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, η επίθεση του Ηφαιστου παρέμενε αναποτελεσματική και το 41-52 στην λήξη του δεκαλέπτου μπορεί να μην ήταν μη ανατρέψιμο, αλλά με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, το Λαύριο κρατούσε την νίκη στα χέρια του.

Ο Ηφαιστος... χρώσταγε στον εαυτό του έστω να το παλέψει και στην τελευταία περίοδο μπήκε αποφασισμένος να το κάνει. Ο Μιχάλης Πελεκάνος έδωσε πνοή, ο νεοφερμένος Ελστον Τέρνερ πρόσφερε λύσεις, ο Σμιθ βρήκε σουτ και κυρίως η αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε κατακόρυφα, και με σερί 15-5 στο 36' βρέθηκε σε απόσταση ενός πόντου, 56-57. Το Λαύριο έδειξε να αντιδρά ψύχραιμα, πήγε στο 57-63 στο 38'30'' όμως η τακτική του Ηφαιστου να πάει το ματς στις βολές αποδείχθηκε καθοριστική αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μία μετά την άλλη και μαζί και το ματς.

ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ, ΤΟ ΑΞΙΖΕ: Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν αυτός που σήμανε την αντεπίθεση του Ηφαιστου στο δεύτερο ημίχρονο, ενέπνευσε τους συμπαίκτες του και άξιζε να σφραγίσει την μεγάλη ανατροπή με το μεγάλο του τρίποντο στην εκπνοή.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:  Οι 16 χαμένες βολές (13/29) από τις οποίες οκτώ στο τελευταίο λεπτό του Λαυρίου ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την εξέλιξη του αγώνα.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ