32.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ο Πεδουλάκης, ο Ίβκοβιτς και στο βάθος ο Ομπράντοβιτς

Μέρος της ιστορίας του ως αθλητής και ως προπονητής, ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στο Περιστέρι για να συνεχίσει να “γράφει” ρεκόρ.

 

Ο “Άρτζι” θα διανύσει τη 10η σεζόν του, στην 3η θητεία του στον πάγκο του Περιστερίου, αριθμοί που εξ ορισμού είναι μεγάλοι για τα δεδομένα του σύγχρονου αθλητισμού. Σε καθαρά ατομικό επίπεδο, ο Πεδουλάκης έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Προς το τέλος της κανονικής περιόδου του επερχόμενου Πρωταθλήματος, στην 20ή αγωνιστική του, θα μπει στην πρώτη 5άδα των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια στη “μεγάλη” κατηγορία και από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64).

 

Ο Πεδουλάκης μετράει 420 παιχνίδια στους πάγκους της κατηγορίας και μπροστά του βρίσκεται ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με 439. Να το πάμε λίγο πιο μακριά; Αν η χρονιά εξελιχθεί ιδανικά για το Περιστέρι και φτάσει μέχρι τα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, ο 54χρονος προπονητής μπορεί να βρεθεί ακόμη και στην 4η θέση αυτής της ιστορικής λίστας. Εφόσον ξεπεράσει τον Ίβκοβιτς, θα βρει μπροστά του τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που αποχώρησε από το ελληνικό Πρωτάθλημα με 447 παιχνίδια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ