15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Πασκουάλ δεν είναι ο μόνος που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ (vids+pics)

Κόντρα σε γνώριμες φιγούρες θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν το ρωσικό συγκρότημα το βράδυ της Πέμπτης (07/01, 21.00), με τον προπονητή των φιλοξενουμένων Τσάβι Πασκουάλ να επιστρέφει για πρώτη φορά στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ως αντίπαλος. Ο 48άχρονος τεχνικός βρέθηκε στο «τριφύλλι» από το 2016 έως το 2018 και το καλοκαίρι επέστρεψε στους πάγκους, για λογαριασμό της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Στο πλευρό του, μάλιστα, βρίσκεται ακόμα ένας πρώην «πράσινος», ο βοηθός του Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, ενώ τιμ μάνατζερ της ρωσικής ομάδας είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν στον Παναθηναϊκό για τριάντα και πλέον χρόνια, υπηρετώντας τον από διάφορα πόστα. Έφθασε μέχρι και την προεδρία της ΚΑΕ.

 

Ο Κέι Σι Ρίβερς, από την πλευρά του, πρόκειται για ακόμα ένα γνώριμο πρόσωπο. Φόρεσε την πράσινη φανέλα τη διετία 2016-2018 και θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στο ΟΑΚΑ μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό.

https://www.youtube.com/watch?v=KR8wmPnWg98

Η πρώτη ήταν στις 17 Ιανουαρίου του 2020, όταν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2019-2020 η ελληνική ομάδα υποδέχθηκε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με εκείνον στις τάξεις της. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ πάτησε παρκέ για 25.38’ κι είχε 13π. με 2/4 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ένα ριμπάουντ κι ένα λάθος. Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τη νίκη με 96-94.

https://www.youtube.com/watch?v=d227dsQsijM

Όσον αφορά στην προϊστορία, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει το «δύο στα δύο». Διαιτητές της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

https://www.youtube.com/watch?v=1HIt6b-tANI

https://www.youtube.com/watch?v=jMxQola-ivI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ