24 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Ο Παππάς στη 15άδα των «πράσινων» σκόρερ

Ο Νίκος Παππάς χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό μένοντας ένα πόντο μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του. Είχε 24 ενώ η κορυφαία επίδοση του ήταν εκείνη του Απριλίου του 2015 όταν σημείωσε 25 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

 

Για 2η φορά στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού. Το είχε κάνει και στην πρεμιέρα με την Μπαρτσελόνα όταν είχε 25 βαθμούς, έναντι των 23 του αποψινού αγώνα.

 

Με τους 24 πόντους του, ο διεθνής γκαρντ μπήκε στην πρώτη 15άδα των κορυφαίων σκόρερ των «πράσινων» στη διοργάνωση. Έφτασε τους 526 και ξεπέρασε τον Γιόνας Ματσιούλις (511).

 

Ο Παππάς σημείωσε επτά εύστοχα δίποντα και με αυτά ανέβηκε στη 16η θέση της αντίστοιχης, ιστορικής λίστας τω «πράσινων». Έφτασε τα 126 και προσπέρασε τους Ούκιτς (123) και Ραντούλιτσα (125).

 

«Σκαρφάλωσε» δύο θέσεις και στη λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην Ευρωλίγκα. Με τα δύο που είχε απόψε, έφτασε τα 45 κι άφησε πίσω του, Ούκιτς (43) και Κουτλουάι (44).

 

Ακόμη απόψε...

 

*Ο Νικ Καλάθης είναι πλέον ο 7ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (από το 2000). Έφτασε τους 951 και προσπέρασε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που βέβαια είχε παρουσία με τους «πράσινους» και στα χρόνια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

 

*Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, ο Κρις Σίνγκλετον έφτασε τα 47 κλεψίματα με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση και προσπερνώντας τους Καλαϊτζή και Γιάνκοβιτς, ανέβηκε στη 16η θέση της σχετικής λίστας.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ