25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παπαθεοδώρου δε θέλει… σπατάλη χρόνου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χάρηκε με την ψυχή του τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, το έδειξε με τις αντιδράσεις του στη διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη μίλησε για πολλά θέματα. 

“Ηταν μία πραγματικά μεγάλη νίκη για εμάς. Αρχίσαμε χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ και γι' αυτόν τον λόγο ήταν δύσκολο για εμάς να έχουμε ρυθμό. Στην 3η περίοδο παίξαμε σκληρά ειδικά στην άμυνα μας και ήταν ο λόγος που άλλαξε το παιχνίδι. Για τους 41 πόντους παθητικού του πρώτου ημιχρόνου: “Ακόμη και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν αρχίζουμε όπως θέλουμε τα παιχνίδια, το ίδιο έγινε και με τον Κολοσσό. Ξέραμε ότι η Βέντσπιλς πάει στα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα, δεν πρέπει να σπαταλάμε 10λεπτα ή ημίχρονα, για να γυρίζουμε στο παιχνίδι. Πρέπει να το λύσουμε άμεσα”.

Για το ότι κερδίζει και τα κλειστά παιχνίδια: “Ολοι χρειάζονται χρόνο. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Η ομάδα λειτουργεί καλύτερα, έχουν γνωριστεί οι παίκτες. Εχουμε φτάσει στο σημείο να ελέγχουμε τα παιχνίδια και κάθε μέρα έχουμε κέρδος. Είχαμε αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή αλλά αυτή η ομάδα είναι δυνατή και συσπειρωμένη. Ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δημιουργούμε μια δυνατή κατάσταση, υπάρχει πίστη, εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα με χαρακτήρα που θα κερδίζει και αυτά τα παιχνίδια”.

Για τη διαρκή άνοδο του Κρουμπάλι: “Η ομάδα έχει δειξει τρία πρόσωπα. Στην προετοιμασία που ήταν καλό, υπήρξε το μεσοδιάστημα στο οποίο δεν είχαμε καλή απόδοση και είχαμε πολλά προβλήματα. Με τον Προμηθέα έλλειπαν δύο πόιντ γκαρντ, στη συνέχεια ο Μαργαρίτης. Η ομάδα δημιουργήθηκε χωρίς σταρ. Χρειαζόμαστε συνολική λειτουργία για να φανούν οι παίκτες".

Για την κατάσταση στον όμιλο: "Κάθε νίκη μετράει αλλά είναι νωρίς. Πρέπει να δούμε την ομάδα μας, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να κερδίσουμε τα παιχνίδια στο γήπεδο μας και να φτάσουμε στο τέλος του ομίλου ζωντανοί για να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στην επόμενη φάση”.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Τρις και τη μη επιστροφή του Κλάσεν μετά τα πρώτα λεπτά: “Ο Τρις δεν έπαιξε για ρόλους τακτικής. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σημειώθηκαν και με τον Κλάσεν παρόντα οπότε δεν υπήρχε λόγος να επιστρέψει και να αλλάξουμε το σχήμα”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ άφησε τα δύσκολα πίσω: “Όλες οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί. Υπάρχουν πολλά που επηρεάζουν μια ομάδα, ένας τραυματισμός, ένα εξωαγωνιστικό γεγονός. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι δεμένη εσωτερικά και μπορεί ακόμη και προβλήματα που πήραν πολύ μεγάλη έκταση για μια καινούργια ομάδα, μπορεί και τα κρύβει. Είναι ένα σημαντικό εχέγγυο για μία ομάδα. Μας ενδιαφέρει να είμαστε καλά στην καθημερινότητα μας Έχουμε ακόμη θέματα που πρέπει να λύσουμε όμως κάθε μέρα που περνά, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να δουλέψει με πιο ευχάριστο τρόπο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ