20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Παπαγιάννης στην πεντάδα των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με άδεια χέρια από το Τελ Αβίβ, με εξαίρεση τη μνημειώδη εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς του οποίου τα επιτεύγματα θα ακολουθούν για χρόνια τους «πράσινους». Εκτός όμως από τα «όργια» του Σέρβου, ένας ακόμη παίκτης του Παναθηναϊκού έφτασε σε επιδόσεις που δεν θα πρέπει να προσπεραστούν. Ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης.

 


Σημαντικότερο αυτό των κοψιμάτων. Ο Παπαγιάννης σταμάτησε τέσσερα σουτ αντιπάλων του και έφτασε τα 71 τάπες καριέρας στην Ευρωλίγκα. Με αυτόν τον αριθμό ξεπέρασε τον Αντώνη Φώτση που είχε 68 κι έτσι μπήκε στην πρώτη πεντάδα των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού στην ιστορία της σύγχρονης Ευρωλίγκας. Έφτασε μάλιστα στην 4η θέση τον Μάικ Μπατίστ.

 


Ο διεθνής σέντερ ξεπέρασε ήδη σε 15 παιχνίδια φέτος, την επίδοση που είχε πέρσι σε 27 ματς της διοργάνωσης και σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας σε τάπες μιας περιόδου φτάνοντας τις 29.

 


Ακόμη ο Παπαγιάννης...

 


*Με την 74η εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα έφτασε -μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου- στην 14η θέση της σχετικής, «πράσινης» λίστας τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Στέφαν Λάσμε.

 


*Με 9,5 πόντους μέσο όρο διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν και επιθετικά στη διοργάνωση, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 6,9 που είχε πέρσι. Χθες έφτασε τους 443 πόντους στην Ευρωλίγκα και μπήκε στην πρώτη 25άδα του Παναθηναϊκού, προσπερνώντας τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα που είχε 441 στη σεζόν 2001-02, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που είχε εκτός Ευρωλίγκας.

 


*Με τα τρία εύστοχα δίποντα του έγινε ο 13ος παίκτης του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση που έφτασε τα 200.

 


*Με τα 10 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες πέραν του ότι «έγραψε» ρεκόρ καριέρας, έγινε ο 10ος παίκτης του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα που έφτασε τα 200.

 


Γενικότερα ο διεθνής σέντερ έφτασε ήδη στην εξέλιξη της σεζόν σε νέα ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους (16 με την Εφές), αμυντικά ριμπάουντ (10 στο χθεσινό παιχνίδι), επιθετικά ριμπάουντ (πέντε με τη Ζαλγκίρις), ασίστ (τρεις με την Άλμπα) και χρόνο συμμετοχές (35' με τη Ρεάλ).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ