21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Παπαγιάννης ορθώνει τείχος και γράφει ιστορία για τον Παναθηναϊκό (vid)

Στη σκιά των «οργίων» του Ντάριλ Μέικον στη βραδιά-όνειρο του Παναθηναϊκού με την Εφές, κρύφτηκαν αρκετά ακόμη σημαντικά γεγονότα αλλά δεν χάθηκαν. Μέσα από τη σπουδαία εμφάνιση του ο Γιώργος Παπαγιάννης, πέραν του double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, πέραν των σχολίων των Ντάμιαν Λίλαρντ και Ντεμάρκους Κάζινς που προκάλεσε, έγραψε ιστορία με την πράσινη φανέλα αφού έφτασε τις 100 τάπες στην Ευρωλίγκα.

 


Ο διεθνής σεντερ μοίρασε τρία μπλοκ στους αντιπάλους του στο ματς της Τετάρτης και με αυτά έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και συνολικά ο 39ος στην ιστορία της διοργάνωσης που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό. Ειδικότερα ως προς την «πράσινη» ιστορία, έφτασε τις 100 τάπες μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Τζέιμς Γκιστ. Σε σύγκριση όμως με εκείνους χρειάστηκε πολύ λιγότερα παιχνίδια.

 


Ο «Big-Papa» έφτασε τις 100 τάπες στο 97ο παιχνίδι του ενώ ο «3D» αποσύρθηκε με 118 κοψίματα σε 278 ματς και ο «Γκιστόπουλος» με 101 σε 181 ματς. Ο Παπαγιάννης έχει δηλαδή πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο μεταξύ των τριών «100άρηδων» με 1,03 έναντι 0,55 του Γκιστ και 0,42 του Διαμαντίδη.

 


Με τους ρυθμούς που κόβει τα αντίπαλα σουτ –έχει φέτος επτά τάπες σε έξι ματς- είναι θέμα χρόνου να γίνει ο κορυφαίος μπλοκέρ της «πράσινης» ιστορίας στην Ευρωλίγκα. Απέχει 18 κοψίματα από τον Διαμαντίδη και μόλις ένα από τον Γκιστ.

 


Ο Παπαγιάννης ανήκει και στη λίστα των παικτών που έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων με τον Παναθηναϊκό και στην Basket League, όντας 5ος με 127. Σύντομα θα αναρριχηθεί και σε αυτήν, απέχοντας 15 τάπες από τον Κώστα Τσαρτσαρή (142), 30 από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (157) και 53 από τον Αντώνη Φώτση (180). Σε αντίθεση με την αντίστοιχη λίστα της Ευρωλίγκα, η κορυφή της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League μοιάζει… άπιαστη. Εκεί βρίσκεται με 457 τάπες ο μέγας μπλοκέρ Στόγιαν Βράνκοβιτς.

 

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ