21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ πέρασε τη θηλειά στον Πανιώνιο

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε στην άδεια από κόσμο Νέα Σμύρνη ότι είναι καλύτερη ομάδα κερδίζοντας με 81-67 τον Πανιώνιο, ο οποίος βρίσκεται πλέον με το... ενάμιση πόδι στην Α2. Ακόμα κι αν κερδίσει την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική στο Ρέθυμνο, για να σωθεί θα χρειαστεί να χάσει ο Κόροιβος από τα Τρίκαλα ή να νικήσει ο Φάρος στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ. Πράγματα που δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια. Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά "κλείδωσε" και μαθηματικά την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δυνατές άμυνες και αστοχία και από τις δύο ομάδες, που φρόντιζαν να κλείνουν μέσα στη ρακέτα και να δίνουν στον αντίπαλό τους το περιφερειακό σουτ. Έτσι το σκορ δεν ήταν υψηλό, μέχρι που ο Κάμινγκς πήρε μπρος και άρχισε να σκοράρει κατά βούληση για τον Πανιώνιο. Και καθώς ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να είναι άστοχος από την περιφέρεια, οι "κυανέρυθροι" πήραν μια καλή διαφορά στο 8' (16-8) και τη διατήρησαν ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-10). 

Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου άλλαξε σταδιακά όλη την αρχική πεντάδα του ΠΑΟΚ και το σκηνικό άλλαξε. Το σχήμα με τους τέσσερις Έλληνες (Τσόχλα, Ζάρα, Χαραλαμπόπουλο, Μαργαρίτη) και τον Πετγουέι αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό, κυρίως στην επίθεση, όπου οι παίκτες του "δικεφάλου" βρήκαν το χέρι τους. Πρώτος και καλύτερος ο Ζάρας, αλλά και οι Τσόχλας, Πετγουέι, που επίσης έδωσαν πολλές λύσεις από την περιφέρεια. Ο Τσόχλας έκανε πολύ καλή δουλειά και στο οργανωτικό κομμάτι, ο δε Μαργαρίτης έκανε για μια ακόμα φορά... τα πάντα σε άμυνα και επίθεση.

Έτσι ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την κατάσταση, στο 15' πέρασε μπροστά με 25-24 και στο 17' με 30-26, καθώς οι αλλαγές που έκανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον Πανιώνιο δεν βοήθησαν. Η ομάδα χωρίς τους Μπρέιζελτον και Κάμινγκς δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά στην επίθεση, ενώ όταν αυτοί οι δύο επανήλθαν, ο ΠΑΟΚ είχε ήδη βρει ρυθμό και έλεγχε τον αγώνα. Στο 19' προηγήθηκε με 37-31 και στο ημίχρονο με 39-34.

Με τον Μαργαρίτη να συνεχίζει τη φοβερή δουλειά και τον Γκος να επιστρέφει ανανεωμένος στην πεντάδα, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμά του στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και μάλιστα το μεγάλωσε. Στο 22' ήταν μπροστά με 46-36 και στο 25' με 50-39, καθώς είχε βρει το χέρι του από την περιφέρεια, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα μέσα στη ρακέτα λόγω της καλής άμυνας του αντιπάλου του και ήταν άστοχος από την περιφέρεια. Όσο περνούσε η ώρα δε, μεγάλωνε και το άγχος του. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε εύκολα με καλή άμυνα το παιχνίδι ως το τέλος της τρίτης περιόδου, οπότε προηγήθηκε με 58-45 χάρη σε ένα ακόμα τρίποντο του Ζάρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε γίνει το αφεντικό του αγώνα κι αυτό έγινε εμφανές και στην τελευταία περίοδο. Με τον Ζάρα να εξακολουθεί να εκτελεί και την άμυνα να λειτουργεί σωστά, ο "δικέφαλος" ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους (68-48) στο 34', καθώς ο Πανιώνιος είχε ξεμείνει πλέον και από ηθικό. Οι Μπρέιζελτον και Κάμινγκς άρχισαν να παίζουν με ατομικές προσπάθειες και χάρη σε μερικές καλές άμυνες οι "κυανέρυρθοι" κατέβασαν τη διαφορά (62-72 στο 37'), όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από την άμυνά του. Δυο κλεψίματα του Ζάρα και του Γκος τού έδωσαν εύκολους πόντους στην επίθεση, ξέφυγε ξανά με 15 πόντους και δεν απειλήθηκε ξανά.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Ο Θοδωρής Ζάρας και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν τα δύο "κλειδιά" της νίκης του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος με το περιφερειακό του σουτ και ο δεύτερος με το πολύ έξυπνο και αποτελεσματικο παιχνίδι του μέσα στη ρακέτα "σκότωσαν" την άμυνα του Πανιωνίου.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ είχε 20 ασίστ έναντι 11 του Πανιωνίου, ο οποίος είχε επίσης μόλις 10/22 βολές. Έτσι δεν μπορούσε να κερδίσει

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ