19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ και τα φαβορί Τενερίφη και Βενέτσια (pics)

Η πρώτη νικήτρια του Basketball Champions League Τενερίφη, η ιταλική Βενέτσια και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν στο Β’ Όμιλο της φετινής διοργάνωσης.

Η γαλλική Ναντέρ με το «φαρμακερό» σουτ των παικτών της που επιβίωσε από τη διαδικασία των προκριματικών, η ισραηλινή Χάποελ Χολόν, η γερμανική Βόννη που έχει ήδη ξεκινήσει με 2-0 φέτος στο εθνικό πρωτάθλημα, η τσεχική Οπάβα και η ελβετική Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, που επίσης ήρθε από τα προκριματικά, συμπληρώνουν τον όμιλο των «ασπρόμαυρων». Η FIBA επιχείρησε να τον αναλύσει, με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της, καθώς θεωρεί πως θα παλέψουν για την πρώτη θέση, ενώ ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια συγκεντρώνουν στο κείμενο και οι Γάλλοι, που χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι.

Για τον ΠΑΟΚ, η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στέκεται στην παρουσία του Ουίλ Χάτσερ, αναφέροντας: «Αναμφισβήτητα, οι πιο όμορφοι επιθετικοί συνδυασμοί ολόκληρης της σεζόν πέρυσι στο BCL ήταν από τον ΠΑΟΚ. Πίσω από το κάθισμα του οδηγού, για την επόμενη βόλτα, είναι ο Ουίλ Χάτσερ, στην τρίτη θητεία του στην ομάδα. Ο πλέι μέικερ σίγουρα γνωρίζει πώς να τρέξει στην επίθεση και θα έχει και κάνα δύο Έλληνες γκαρντ να τον βοηθούν, όπως ο Αντώνης Κόνιαρης και ο Γιάννης Αθηναίου, που άλλαξαν πλευρά φέτος το καλοκαίρι από το κίτρινο μέρος της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο πολύ καλός μπορεί να είναι με το ρεκόρ 5-1 με το οποίο τελείωσε πέρυσι στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας την τρίτη θέση, ακριβώς πίσω από την Τενερίφη και τη Λούντβιγκσμπουργκ. Αποκλείστηκε για έξι πόντους στη φάση των "16", η Καρσίγιακα αποδείχθηκε "πολλή" για εκείνον».

BCL 2017-2018: Οκτώ νίκες, οκτώ ήττες-Φάση των «16»
Σημαντικοί παίκτες που ήρθαν: Γιανίκ Μορέιρα, Γιάννης Αθηναίου, Ντάριους Γκάρετ, Μαλίκ Πόουπ, Ουίλ Χάτσερ
Σημαντικοί παίκτες που έφυγαν: Ουσμάν Κρουμπάλι, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Νταρνέλ Τζάκσον, Λάκι Τζόουνς

Θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και το γερμανικό συγκρότημα, που ανανέωσε πλήρως το ρόστερ του το καλοκαίρι. Οι Ισραηλινοί, μετά το περσινό 3-11, θέλουν θετικό ρεκόρ φέτος στο Basketball Champions League, ενώ οι Τσέχοι ξεχωρίζουν για το γεγονός πως δεν έχουν ούτε έναν ξένο παίκτη στο ρόστερ τους, κάτι ανεπανάληπτο σύγχρονο μπάσκετ. Η πρόκριση της Φρίμπουργκ Ολιμπίκ στους ομίλους είναι από μόνη της επιτυχία για τους Ελβετούς και το εγχώριο μπάσκετ και, λογικά, δύσκολα θα κερδίσουν κάτι περισσότερο από εμπειρίες, όπως εκτιμά η FIBA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ