18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ επιβίωσε στο «θρίλερ» της Λάρισας (vid)

Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να νικήσει στην παράταση τη Λάρισα με 91-88 (κ.α. 78-78) σ' έναν αγώνα που είχε συγκλονιστική εξέλιξη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-8 και δείχνει να εδραιώνεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, ενώ οι γηπεδούχοι «έπεσαν» στο 4-11 και θα συνεχίσουν να δίνουν μεγάλη «μάχη» για την παραμονή.

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στη Λάρισα η οποία ήταν κυρίαρχη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάπως έτσι έχτισε μία διψήφια διαφορά πόντων στο 10' (26-14). Ωστόσο η δεύτερη περίοδος ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πολλά πράγματα στον τρόπο που αγωνίζονταν κι εκμεταλλευόμενοι στην κάμψη της απόδοσης των αντιπάλων τους μείωσαν σε 43-38 που ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι φαινόταν να... έρχεται από μακριά, κάτι που αναμενόταν και πριν το τζάμπολ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά και στη συνέχεια η αναμέτρηση έμοιαζε να κρέμεται από μία... κλωστή. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου της Νεάπολης έγραφε 57-56 υπέρ της Λάρισας.

Όλα έδειχναν ότι ο νικητής θα επικρατούσε στις λεπτομέρειες και η «μάχη» ήταν συγκλονιστική στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Στο τελευταίο δίλεπτο το ένα τρίποντο διαδεχόταν το άλλο και η κόρνα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 78-78, καθώς ο Λοβ αστόχησε στην τελευταία επίθεση και το παιχνίδι θα κρινόταν στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Λάρισα φάνηκε να βρίσκεται κοντά στην επικράτηση ξεφεύγοντας με 86-80, όμως ο ΠΑΟΚ «έτρεξε» σερί 9-0 και προσπέρασε 89-86 στα 17''. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι κι έφυγαν με το μεγάλο διπλό με 91-88.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο κομβικός είναι για τον φετινό ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο ηγέτης για τους Θεσσαλονικείς τελειώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους και 11 ασίστ κι αποδείχτηκε πιο καθοριστικός από τον πρώτο σκόρερ Τέρνερ ο οποίος σημείωσε 18 πόντους. Καλό ντεμπούτο για τον Τζος Κάρτερ με 17 πόντους. Για τους ηττημένους, οι 27 πόντοι του Τζέρι Σμιθ δεν αποδείχτηκαν αρκετοί προκειμένου να αποφύγουν την ήττα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σ' ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι αριθμοί που κάνουν τη διαφορά είναι οι 22 ασίστ για μόλις 10 λάθη από τον «δικέφαλο του Βορρά», την ώρα που οι γηπεδούχοι μοίρασαν μόλις 13 τελικές πάσες και υπέπεσαν σε 15 λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ