17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ βάζει τον πήχη ψηλά για τα πλέι οφ (video)

Η ανάγκη να δοθεί βοήθεια στον Κιθ Κλάντον που στα περισσότερα παιχνίδια μένει από ενέργεια στο τέλος –ειδικά όσο εξελισσόταν η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ- «φώναζε» εδώ και καιρό. Θα περίμενε κανείς όμως, ειδικά μετά την απόκτηση του Νέιθαν Σόμπι, πως ο Δικέφαλος δεν θα προχωρούσε σε άλλη κίνηση. Την έκανε όμως με τη σημερινή συμφωνία του με τον Ιβάν Άσκα που δεν μπορεί παρά να δείχνει κάτι.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν βλέπει τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν ως μια διεκπεραίωση στη λογική «είτε 3ος, είτε 4ος, είτε 5ος πάλι θα παίξω στο Champions League». Αντιθέτως, φαίνεται να βάζει τον πήχη ψηλά, τουλάχιστον στην τετράδα όχι μόνο στην κανονική περίοδο αλλά και στα πλέι οφ.

 

Ο δρόμος προς τα δύο πλεονεκτήματα που θα δώσει η 4η θέση –η ομάδα που θα την κατακτήσει θα αποφύγει την πρώτη φάση και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στη δεύτερη- παραμένει ανοιχτός. Είτε την κατακτήσει ο ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο είτε όχι, κόντρα στον Άρη ή τον Κολοσσό κατά πάσα πιθανότητα, η προοπτική της τελικής τετράδας μόνο ανέφικτη δεν είναι.

 

Επί της ουσίας ο Άσκα -πιθανότατα δεν θα παίξει το Σάββατο με τον Προμηθέα αφού τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μικρά δεδομένου ότι θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή- θα πάρει τη θέση του Σάιμπερτ. Το συμβόλαιο του Αμερικανού δεν λύνεται όπως υποστηρίζει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αλλά υπό μία έννοια διακόπτεται. Αν ο Σάιμπερτ καταφέρει να αποθεραπευτεί λίγο πριν αρχίσουν τα πλέι οφ τότε θα ενεργοποιηθεί ξανά και το μάρμαρο θα πληρώσει ο Μιλιένοβιτς που είναι εδώ και καιρό εκτός rotation. Ο ΜακΦάντεν χρησιμοποιείται κατά κόρον στο «1» οπότε ο Σέρβος δεν παίζει περισσότερο από 4-5 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

 

Πως μπόρεσε βέβαια ο ΠΑΟΚ που αδυνατούσε να αποδεσμεύσει τον Τέιλορ και πορεύτηκε μαζί του στη μισή σεζόν, να κάνει όχι μία αλλά δύο κινήσεις σε διάστημα 20 ημερών είναι ένα ερωτηματικό που δύσκολα θα απαντηθεί. Μπορεί να τον ευνόησαν οι συγκυρίες της αγοράς. Μπορεί να είναι και κάτι περισσότερο από αυτό…

 

Οσο για τον Ιβάν Άσκα και τα χαρακτηριστικά του ως παίκτη, το σύντομο βίντεο από την παρουσία του σε summer league του ΝΒΑ το 2014, είναι παράλληλα και περιεκτικό...

 

https://youtu.be/XfRg1fxSi8E

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ