15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ αρνείται να αμυνθεί

Δεν χάθηκε σήμερα η πρόκριση στα πλέι οφ του BCL για τον ΠΑΟΚ, ίσως να μην χάθηκε ούτε καν στο Μπρίντιζι παρότι εκεί εξανεμίστηκαν οι ελπίδες του. Ο ΠΑΟΚ έφτασε ίσως πιο μακριά από όσο ήλπιζε, όχι όμως και από όσο μπορούσε στη φετινή διοργάνωση, σε μία σεζόν που το μυαλό του δεν μπορούσε να βρίσκεται σε αυτήν. Έστω κι έτσι όμως τα παιχνίδια του στο Basketball Champions League ανέδειξαν ξανά και ξανά τις αδυναμίες του και κυρίως το ότι είναι καταδικασμένος να πάει ως το τέλος της σεζόν με αυτές στην πλάτη του.

 


Ο ΠΑΟΚ “ζει και πεθαίνει” με την επίθεση του από τα τέλη του Σεπτέμβρη όταν και άρχισε η σεζόν. Έτσι κατάφερε να ζήσει μέχρι ενός σημείο και τελικά “πέθανε” στο BCL. Στο σημερινό, τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του δέχτηκε 86 πόντους κι έτσι έβγαλε τα επτά παιχνίδια μακριά από την Πυλαία, έχοντας κρατήσει παθητικό κάτω από τους 80 μόνο μία φορά, στο Σομπατέλι (76). Σε αυτά τα επτά παιχνίδια είχε παθητικό 85,28 πόντων κι όμως πουθενά δεν έπεσε αμαχητί. Ούτε καν στην Κωνσταντινούπολη όπου ηττήθηκε με 98-83 τελικά από την Μπεσικτάς.

 


Δέχτηκε όμως συνολικά 597 πόντους μακριά από την Πυλαία ενώ στο αντίστοιχο κομμάτι της περσινής διοργάνωσης, στα εκτός έδρας παιχνίδια του δηλαδή, είχε δεχτεί 512 (73,14 μέσος όρος). Άνιση η σύγκριση όμως και ενδεικτική της φετινής αδυναμίας στην άμυνα που όσο κι αν προσπαθήσουν και εξελιχθούν οι νεοφερμένοι Ουίλιαμς και Ρετ, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί στον επιθυμητό βαθμό με γκαρντ που δεν μπορούν και δεν θέλουν να αμυνθούν.

 


Παρεμπιπτόντως -χωρίς να το χρεώνονται αποκλειστικά οι περιφερειακοί- ο ΠΑΟΚ σημείωσε σημείωσε αρνητικό ρεκόρ κλεψιμάτων στη σεζόν μένοντας στα δύο και αφού είχε τέσσερα στο Κλαϊπέντα με τη Νεπτούνας ενώ έμεινε για δεύτερη φορά χωρίς τάπα, κάτι που έγινε μόνο στο ματς στη Βόννη.

 

 


“Μαύρη τρύπα” και το αμυντικό transition

 


Μία προέκταση της γενικότερης αμυντικής αδυναμία του φετινού ΠΑΟΚ, είναι και αυτή στις επιστροφές. Το αμυντικό transition είναι συνήθως “αναιμικό” κάτι που αποδείχτηκε ακόμη και σήμερα, που η Σαραγόσα δεν πάτησε ιδιαίτερα το γκάζι. Κι όμως το επιμέρους σκορ από αιφνιδιασμούς ήταν 13-3 για τους Ισπανούς. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι και στα επτά εκτός έδρας παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ είχε αρνητικό συντελεστή πόντων σε αυτό το κομμάτι. Συνολικά ως φιλοξενούμενος δέχτηκε 97 (13,85 ανά αγώνα) και σημείωσε μόλις 55 πόντους (7,85 ανά αγώνα) από αιφνιδιασμούς.

 


Αν συνυπολογίσουμε και τα έξι εντός έδρας παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο σε ένα από τα 13 ματς του στο BCL θετικό συντελεστή. Είχε σημειώσει 18 και είχε δεχτεί 13 στο εντός έδρας ματς με τη Νεπτούνας. Σε όλα τα υπόλοιπα δέχτηκε περισσότερους πόντους από αυτούς που σημείωσε στο transition. Συνολικά στις 13 αγωνιστικές σημείωσε 129 και δέχτηκε 201 πόντους...

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ