26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός “φλέρταρε” με τρία ιστορικά ρεκόρ

Το εντός έδρας σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τη νίκη επί της Βιλερμπάν, σε ένα παιχνίδι που ανέδειξε κάποιες εντυπωσιακές επιδόσεις που δεν απείχαν μάλιστα πολύ από τις κορυφαίες στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα.

 


Οι “πράσινοι” σημείωσαν ρεκόρ περιόδου με το 65% στα τρίποντα, τις 25 ασίστ και τις επτά τάπες όμως αυτές οι επιδόσεις κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων τους στη διοργανώση. Πιο συγκεκριμένα...

 


*Το 65% από την περίμετρο είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα πίσω μόνο από το 69,23% που είχε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε σε ματς της σεζόν 2014-15 και το 68,18% απέναντι στη Σιένα της περιόδου 2002-03.

 


*Οι 25 ασίστ είναι επίδοση που βρίσκει θέση στην κορυφαία 10άδα του “τριφυλλιού” παρότι το ιστορικό ρεκόρ ήταν μακριά (είχε 31 κόντρα στη Λαμποράλ σε ματς της σεζόν 2013-14).

 


*Οι επτά τάπες αποτελούν ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Σε αυτήν έφτασε άλλες τρεις φορές με τελευταία εκείνη του αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα της περιόδου 2016-17. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη της 25ης Νοεμβρίου 2010 κόντρα στη Βαλένθια, ματς στο οποίο είχε οχτώ κοψίματα.

 


Κατά τα άλλα...

 


*Οι 32 πόντοι της δεύτερης περιόδου αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης του Παναθηναϊκού αφού σε αυτήν είχε φτάσει στη δεύτερη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

 


*Το +15 της δεύτερης περιόδου (32-17) είναι η κορυφαία φετινή, εντός έδρας επίδοση των “πράσινων” που είχαν κάνει +14 στην τέταρτη περίοδο του ματς με την Μπάγερν (22-8), όχι όμως και συνολικά αφού είχαν +16 στην πρώτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι (13-29).

 


*Ρεκόρ περιόδου και οι 24 πόντοι από τα λάθη αντιπάλου, αφού το προηγούμενο ήταν οι 21 του εντός έδρας ματς με την Εφές και του εκτός έδρας παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ.

 


*“Ψεγάδι” στη χθεσινή νίκη ήταν τα 16 επιθετικά ριμπάουντ των Γάλλων που τους έδωσαν 24 πόντους, στο μεγαλύτερο παθητικό του Παναθηναϊκού με αυτόν τον τρόπο αφού είχε δεχτεί 21 στο εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι. Οι “πράσινοι” σημείωσαν 13 από δεύτερες επιθέσεις και αυτό -11 αποτελεί επίσης αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού είχαν -10 στο ματς του Τελ Αβίβ (11-21).

 


*Για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αφού αυτό έγινε και κόντρα στην Μπάγερν και τη Ζαλγκίρις.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ