20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός το… λήγει στο δεκάλεπτο

Υπάρχουν αρκετές παροιμίες για την αξία της καλής αρχής όπως “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” ή “η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται”. Για τον Παναθηναϊκό η σημασία της εκκίνησης των αγώνων του στην Ευρωλίγκα, αποδεικνύεται μεγάλη αφού στα 17 από τα 23 παιχνίδια του, στο 73,9% των αγώνων του δηλαδή, το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου ήταν κι αυτό που “έδειξε” τον νικητή.

 


Μόνο σε πέντε από τα 23 παιχνίδια -υπήρξε και μία ισοπαλία- το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου δεν ήταν το ίδιο με το τελικό. Στο ΟΑΚΑ ήταν...

 


*Με τον Ολυμπιακό, αφού νίκησε παρά το 21-23 της πρώτης περιόδου.

 


*Με τη Μιλάνο, αφού ηττήθηκε παρά το 23-21 της πρώτης περιόδου.

 


*Με την ΤΣΣΚΑ, αφού νίκησε παρότι ήταν πίσω με 19-26 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

 


Μακριά από το ΟΑΚΑ...

 


*Με τη Ζαλγκίρις, αφού ηττήθηκε παρότι ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο με 19-13.

 


*Με τη Μακάμπι, από την οποία ηττήθηκε αν και προηγήθηκε με 17-16 στο πρώτο δεκάλεπτο.

 


Μία διαφορετική περίπτωση ήταν το ματς στο Μόναχο που ήταν και το μοναδικό των 23 του Παναθηναϊκού, που έβγαλε ισόπαλο αποτέλεσμα στην πρώτη περίοδο (20-20).

 


Συνολικά ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έκλεισε την πρώτη περίοδο των αγώνων του, οχτώ φορές με το προβάδισμα και τέσσερις φορές πίσω στο σκορ ενώ ως φιλοξενούμενος είχε τρεις φορές το προβάδισμα, ήταν πίσω σε επτά περιπτώσεις και είχε μία ισοπαλία με την Μπάγερν.

 


Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ

 

 

Σε απόλυτους αριθμούς, η πρώτη περίοδος των αγώνων του ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό αφού ο συντελεστής πόντων, είναι ο μεγαλύτερος του. Σημείωσε 249 πόντους και δέχτηκε 220 ενώ θετικό είναι το πρόσημο και στις άλλες τρεις περιόδους. Στον αντίποδα όμως έχει αρνητικό πρόσημο στον συντελεστή πόντων και στις τέσσερις περιόδου των εκτός έδρας παιχνιδιών του.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ