23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός του παρόντος και του μέλλοντος

Την ώρα που οι άλλοι κοιτούν το παρόν, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει στρέψει το βλέμμα του και στο μέλλον, με την απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα.

Σε μία μεταβατική σεζόν για όλους, οι «πράσινοι» δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν μία σπουδαία κίνηση αποκτώντας από τον Προμηθέα Πάτρας τον Λευτέρη Μαντζούκα. Ο τελευταίος αποτελεί το μεγαλύτερο από τα πολλά ταλέντα που διαθέτουν οι Πατρινοί στα φυτώριά τους, τα οποία είναι αναμφίβολα τα κορυφαία στην Ελλάδα. Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς όχι μόνο βλέποντας τις ισχυρές ομάδες που έχουν στις μικρές ηλικίες, αλλά και κοιτώντας τους παίκτες που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν είναι παρατημένος στη μοίρα του, αλλά όπως φαίνεται «χτίζει» ήδη τις επόμενες σεζόν του. Ο Μαντζούκας στα 17 του χρόνια έχει αποκτήσει ήδη εμπειρίες που άλλοι θα ζήλευαν στα 25 τους, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα -λανθασμένα- μέχρι και τα 25, οι αθλητές θεωρούνται ταλέντα. Ο Μάκης Γιατράς όμως έδινε πολλές ευκαιρίες στο νεαρό φόργουορντ κι εκείνος άλλοτε τις εκμεταλλευόταν, άλλοτε όχι, όμως σίγουρα είναι αρκετά «ψημένος» για την ηλικία του.

Φυσικά για να πετύχει και να φτάσει εκεί που μπορεί -δηλαδή στο ΝΒΑ-, θα πρέπει να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά στη νέα του ομάδα. Στο χέρι του είναι να κερδίσει χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες, βελτιώνοντας παράλληλα το παιχνίδι του σε όλους τους τομείς. 

Παράλληλα οι πρωταθλητές Ελλάδας έστειλαν ένα μήνυμα σε «εχθρούς» και φίλους ότι -αν και πολύ θα το ήθελαν ορισμένοι-, όχι απλά δεν διαλύονται, αλλά θα συνεχίζουν πάντοτε τις κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση και τη βελτίωση, παρά το γεγονός ότι η χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τέτοιες ευκαιρίες μία ομάδα που βλέπει το... δάσος και όχι το δέντρο, δεν τις αφήνει να πάνε χαμένες, ούτε στέκεται σε λεπτομέρειες που χαλούν μία τόσο σημαντική συμφωνία. 

Από την πλευρά του ο Μαντζούκας θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σ' ένα τεράστιο κλαμπ στο οποίο το κλίμα στο εσωτερικό του είναι άψογο, χωρίς να υπάρχουν πολλά παράπονα για την κατάσταση ή για το χρόνο συμμετοχής παικτών. Άπαντες μέχρι τώρα στα δύσκολα έχουν μείνει ενωμένοι, ενώ στη διοίκηση υπάρχουν δύο «ιερά τέρατα» όπως είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Πρόκειται λοιπόν για μία win-win κατάσταση και μένει να φανεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επένδυσης, αλλά και η επόμενη μέρα, καθώς τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός κοιτάει ήδη το μέλλον του αναζητώντας το καλύτερο δυνατό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ