20.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός ρίχνει τη μετοχή του Ντόντσιτς!

Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και πολύς κόσμος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που είχε στραμμένα τα μάτια του κυρίως στον Λούκα Ντόντσιτς. Το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που στα 19 του χρόνια πήγε στο Βελιγράδι, πήρε όλους τους τίτλους, οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι (τρόπαιο Ευρωλίγκας, MVP κανονικής περιόδου και φάιναλ φορ), και... έφυγε.

Παρ' όλα αυτά, στο ΝΒΑ δεν θαμπώνονται τόσο εύκολα. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα prospect, που έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και η θέση του στα lottery picks του επικείμενου ντραφτ είναι δεδομένη, το scouting που κάνουν είναι εξαντλητικό. Και δεν περιμένουν ένα φάιναλ φορ για να βγάλουν συμπεράσματα. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στην περίπτωση του Ντόντσιτς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν μαζί του από κοντά πριν από το ντραφτ, λόγω των υποχρεώσεων του νεαρού με τη Ρεάλ.

Στο Βελιγράδι ήταν παρόντες πολλά υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη ομάδων του ΝΒΑ και ακόμα περισσότεροι σκάουτ. Ήταν επίσης παρών ένας δημοσιογράφος του ESPN, ειδικός σε θέματα περί το ντραφτ, ο Τζόναθαν Γκίβονι. Αφού διατύπωσε την άποψη ότι ο Ντόντσιτς έπαιξε καλά στο φάιναλ φορ, αλλά μπορεί και πολύ καλύτερα, μετέφερε το ρεπορτάζ του.

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι οι Φίνξ Σανς, που επιλέγουν στο νούμερο 1, μάλλον θα προτιμήσουν τον ΝτεΑντρέ Έιτον, άλλωστε αυτός είναι το νο 1 σε όλα τα mock drafts των ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα υποστηρίζει πως όσο περνά ο καιρός εδραιώνεται η πεποίθηση ανάμεσα στα διοικητικά στελέχη του ΝΒΑ ότι ούτε οι Σακραμέντο Κινγκς και Ατλάντα Χοκς, που επιλέγουν στο νούμερο 2 και νούμερο 3 αντίστοιχα, θα διαλέξουν τον Ντόντσιτς, αλλά θα προτιμήσουν κάποιον Αμερικανό γκαρντ.

Μένει λοιπόν να φανεί αν κάποια άλλη ομάδα θα επιδιώξει ένα trade ώστε να αποκτήσει ένα από τα πρώτα τρία νούμερα και να επιλέξει εκεί τον Σλοβένο ή αν αυτός θα πέσει στο νούμερο 4, όπου διαλέγει το Μέμφις, ή στο νούμερο 5, όπου διαλέγει το Ντάλας.

Και η αιτία που ο Λούκα Ντόντσιτς πέφτει τον τελευταίο καιρό στα προγνωστικά (μην ξεχνάτε ότι για πολύ καιρό εθεωρείτο μεγάλο φαβορί για το νούμερο 1), είναι ο Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με τον Γκίβονι, πολλές ομάδες του ΝΒΑ έκαναν εξαντλητικό σκάουτινγκ του Σλοβένου στους τέσσερις αγώνες της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας μεταξύ της Ρεάλ και του Παναθηναϊκού. Σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν ήταν ιδιαίτερα καλός ο Ντόντσιτς, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την προσαρμοσμένη πάνω του άμυνα του "τριφυλλιού". Κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από το... μικροσκόπιο των ομάδων του ΝΒΑ, οι οποίες δίνουν σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. 

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ακόμα καιρός για το ντραφτ και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνον προβλέψεις και εκτιμήσεις. Έτσι κι αλλιώς τα στελέχη του ΝΒΑ απαγορεύεται να μιλήσουν δημόσια για τα σχέδια που κάνουν για το ντραφτ, επομένως τα πάντα παραμένουν ανοικτά. 

 Κι ο ίδιος ο Ντόντσιτς δεν θέλησε να ρίξει το παραμικρό φως, όταν μετά το τέλος του τελικού με τη Φενερμπαχτσέ τον πλησίασε ο Γκίβονι και τον ρώτησε για το ΝΒΑ. "Θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή. Τώρα θέλω μόνο να πανηγυρίσω με τους συμπαίκτες μου. Θα μιλήσω σύντομα", υποσχέθηκε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ