22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός να κάνει αυτό που πρέπει…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods με δύο πειστικές εμφανίσεις βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League και θα πρέπει να προσέξει ένα πράγμα ενόψει της σειράς με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει έναν στόχο που έχει απομείνει και πρέπει να τον «πιάσει», αν δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως η πρώτη... έκδοση του «τριφυλλιού» που δεν θα σηκώσει κανένα τρόπαιο σε μία σεζόν, μετά το μακρινό 1995! Οι «πράσινοι» δείχνουν προσηλωμένοι στο στόχο και παίζουν πολύ καλό μπάσκετ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τα «τριάρια» δεν έχουν βρει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ παραγωγικός, δίχως καν να έχει καλό ποσοστό στις ελεύθερες βολές. Ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Ματ Λοτζέσκι προς το παρόν δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Κι όμως, αυτό δεν φαίνεται. Η θέληση του Καταλανού τεχνικού είναι να ενταχθούν και οι δύο συγκεκριμένοι αρμονικά και να αποτελέσουν πηγές σκοραρίσματος, με τον πρώτο να αναλαμβάνει σημαντικούς ρόλους και στα μετόπισθεν.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης. Στην περιφέρεια υπάρχουν λύσεις για όλα τα γούστα, με τον Νίκο Παππά μάλιστα να δείχνει ότι βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό. Στους φόργουορντ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη με τον Ντίνο Μήτογλου να κερδίζει συνεχώς χρόνο και να αποτελεί αξιόπιστη λύση πίσω από τον Κρις Σίνγκλετον και άκρως ταιριαστή με τον Κάιλ Ουίλτζερ, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αποτελεί αμυντικό εξολοθρευτή και μπαλαντέρ στο «3» και το «4». Στη θέση του σέντερ ο Τζέιμς Γκιστ δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αλλά παραδοσιακά με τους «ερυθρόλευκους» παίζει καλά, ενώ πάντοτε χρήσιμος είναι ο Ίαν Βουγιούκας, με τον Ζακ Όγκαστ να αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει ένα βασικό πράγμα ενόψει της σειράς των τελικών. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό, εξαιτίας του κακού μπάσκετ που παίζει και των δύσκολων νικών με αντιπάλους όπως η Κύμη και ο Προμηθέας Πάτρας. Οι συγκεκριμένες δύο ομάδες είναι εξαιρετικές μεν, αλλά είναι ουτοπικό αν κάποιος θεωρεί ότι έχουν ανέβει τόσο που κοιτούν στα μάτια τους «ερυθρόλευκους». Η τραγική εικόνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι αυτή που φέρνει τα... ντέρμπι.

Παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με τον σεβασμό που του αρμόζει. Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος, διαθέτει πιο καλοδουλεμένη ομάδα, καλύτερο ρόστερ και σαφώς καλύτερο προπονητή από τον αντίπαλό του.

Ωστόσο αυτά όλα θα πρέπει να τα αποδείξει και στους τελικούς, ούτως ώστε να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα. 

ΥΓ. Κάποιοι θέλουν να συγκρίνουν την κατάσταση του περσινού Παναθηναϊκού με τον φετινό Ολυμπιακό. Πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις. Το «τριφύλλι» είχε αναταραχές τέλη Απριλίου και στη συνέχεια, με εξαίρεση την ήττα στην ημιτελική σειρά από την ΑΕΚ, βρήκε τον ρυθμό του και στους τελικούς ήταν σαφώς καλύτερο από τον «αιώνιο». Από την άλλη, το πρόβλημα των Πειραιωτών έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό και μοιάζει άλυτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει χαθεί η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Τώρα αν υπάρχουν κι εσωτερικά προβλήματα είναι ένα άλλο θέμα που το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ