19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός και ο «μαγικός» αριθμός πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας όμως έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του ούτως ώστε να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ. Το basketa.gr παρουσιάζει τα δεδομένα και τον αριθμό νικών που χρειάζονται οι «πράσινοι» μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Τη δική του μάχη δίνει ο Παναθηναϊκός στη φετινή Ευρωλίγκα με στόχο να προλάβει το... τρένο των πλέι οφ. Η νίκη επί της Χίμκι τον βοήθησε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση όμως ακόμα έχει ένα... βουνό να ανέβει.

Στην 11η θέση βρίσκεται πλέον το τριφύλλι με ρεκόρ 10-13, όμως για να είναι σίγουρα στην οκτάδα θα πρέπει να φτάσει στο «μαγικό» αριθμό 16. Το πρόγραμμα των κυπελλούχων Ελλάδας είναι θεωρτικά βατό μέχρι το τέλος, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν στο παρκέ ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα.

Οι βασικοί αντίπαλοι

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχει μπροστά της πέντε ομάδες εκ των οποίων πρέπει να προσπεράσει τις τρίτες για να κατορθώσει να "κλέψει" μία θέση στην οκτάδα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει το ίδιο ρεκόρ με τους πράσινους αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία. Η Μπάγερν Μονάχου έχει ρεκόρ 11-12, όμως σε πιθανή ισοβαθμία το τριφύλλι είναι από πάνω, καθώς είχε χάσει 80-79 στη Βαυαρία, ενώ είχε νικήσει 77-67 στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο γύρο.

Στην όγδοη θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται η Μπασκόνια η οποία έχει επίσης ρεκόρ 11-12. Στον πρώτο γύρο στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός είχε χάσει 86-77, ενώ εφόσον θέλει να υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία, θα πρέπει να επικρατήσει με τουλάχιστον δέκα πόντους στον αγώνα της 27ης αγωνιστικής με τους Βάσκους στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 12-11, αλλά είναι επί της ουσίας τρεις νίκες μπροστά σε πιθανή ισοβαθμία καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά στο ΣΕΦ, σε σχέση με την ήττα τους στο ΟΑΚΑ (79-65 στο ΣΕΦ, 93-80 στο ΟΑΚΑ), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο που επίσης έχει 12-11, νίκησε στην Αθήνα (86-83) στον πρώτο γύρο και θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό σε μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική.

Οι ρεαλιστικοί "στόχοι" του Παναθηναϊκού και οι ομάδες που μπορεί να προσπεράσει είναι η Μπάγερν Μονάχου, η Μακάμπι και η Μπασκόνια. Εκτός κάδρου έχουν μείνει θεωρητικά η Χίμκι και η Ζαλγκίρις οι οποίες χρειάζονται ένα θαύμα προκειμένου να διεκδικήσουν την είσοδο στην οκτάδα.

Ο «μαγικός» αριθμός

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν υπερτερεί στις ισοβαθμίες με Μακάμπι και Ολυμπιακό, ενώ οι αρκετές ήττες του από τους βασικούς ανταγωνιστές περιπλέκουν πολύ τα σενάρια σε περίπτωση πολλαπλών ισοβαθμιών, αν θέλει να αισθάνεται σίγουρος θα πρέπει να φτάσει στις 16 νίκες. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί έξι νίκες στα επτά προσεχή παιχνίδια.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πετύχει τρία "διπλά" μέχρι το φινάλε, όταν έως τώρα, σε έντεκα αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ έχει φύγει χαμογελαστός μόνο μία φορά, στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με την Μπουντούτσνοστ στο Μαυροβούνιο. Πλέον θα συναντήσει μακριά από το ΟΑΚΑ την Γκραν Κανάρια, την Νταρουσάφακα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αρμάνι Μιλάνο. Θεωρητικά, αν μπορέσει να πάρει τα "διπλά" στα υπόλοιπα παιχνίδια εκτός από αυτό με τους Ρώσους, τότε θα μπορεί κρατώντας απόρθητη την έδρα του να φτάσει στις 16 νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ