29.6 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός θα περάσει αλλά έπρεπε να γίνει φάουλ

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση από χθες (28/3) το βράδυ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή απλά αποφασίστηκε να μην γίνει ένα φάουλ.

Ο Ρικ Πιτίνο γνωρίζει καλύτερα το μπάσκετ απ' όλους στην Ελλάδα. Ωστόσο καμιά φορά και οι καλύτεροι προπονητές κάνουν λάθη. Άλλωστε πριν από έξι χρόνια ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχασε ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ επειδή απλά δεν έκανε φάουλ και με τη διαφορά να είναι στους τρεις πόντους.

Πρόκειται απλά για τη νοοτροπία και την κουλτούρα των Αμερικανών, με τον 66χρονο προπονητή του Παναθηναϊκού να τονίζει πάντως πως αν το προβάδισμα ήταν τριών πόντων θα είχε κάνει φάουλ.

Το θέμα είναι απλό όμως. Όταν παίζεις με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης των τόσων αστεριών. Με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τότε οφείλεις να μην αφήσεις τη μοίρα του αγώνα να κριθεί από τα δικά της χέρια. Με 21'' να απομένουν στο ρολόι, εφόσον ο Παναθηναϊκός έκανε φάουλ θα έπρεπε για να χάσει να συμβούν τα εξής. Να ευστοχήσει στις δύο βολές ο παίκτης της «Βασίλισσας» (είχαν ήδη χάσει βολές μέσα στο παιχνίδι ο Κάρολ και ο Γιουλ) και στη συνέχεια είτε να έκανε λάθος και να δεχόταν καλάθι η ελληνική ομάδα, είτε να έχανε στην παράταση.

Τελικά οι «πράσινοι» τζόγαραν και το πλήρωσαν. Και ήταν άτυχοι, από τη στιγμή που έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, όμως «πλήρωσαν» όλα τα λάθη που είχαν προηγηθεί. Τα τρία ανόητα φάουλ που... χάρισαν έξι πόντους κι έδωσαν «φιλί της ζωής» στην Ρεάλ η οποία στο 35' ήταν με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με έντεκα πόντους (71-70).

Από το πουθενά έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ με τους παίκτες της να πανηγυρίζουν δικαιολογημένα μεν, αλλά υπερβολικά δε. Και λέμε υπερβολικά διότι δεν γίνεται πριν από μία εβδομάδα η ίδια ομάδα να παρουσιάζεται επιεικώς αδιάφορη κόντρα στην Μπασκόνια στη Βιτόρια και στη συνέχεια το ίδιο σύνολο να έχει -σωστά όπως πρέπει πάντα- το... μαχαίρι στα δόντια.

Το βασικό είναι ότι η Ρεάλ έδειξε ότι δεν ήθελε τον Παναθηναϊκό σε σειρά πλέι οφ ξανά. Ίσως λόγω μομέντουμ, ίσως για λόγους τακτικής, ο Πάμπλο Λάσο θα ήθελε την Μπασκόνια ή τον Ολυμπιακό. Και με αυτήν τη νίκη πέτυχε τον στόχο του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Όσον αφορά τους κυπελλούχους Ελλάδας, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απολαυστικό όπως συνηθίζουν στο ΟΑΚΑ τον τελευταίο καιρό, αλλά και η συνέχεια ήταν η... συνηθισμένη.

Το βέβαιο είναι ότι παρά την ήττα ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και θα είναι απίθανο να αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Για την ακρίβεια έχει προκριθεί ήδη, καθώς η Μπουντούτσνοστ δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πάρει το εισιτήριο για τους «8». Εκτός αν συμβούν... σημεία και τέρατα.

Με την εμφάνισή του πάντως το «τριφύλλι» έδειξε ότι θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Έστω κι αν δεν θα είναι πολλές, θα παλέψει για ό,τι του αναλογεί.

Αν τα αποτελέσματα κυλήσουν... λογικά, τότε θα ανταμώσει ξανά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας... 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ