21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κακή ομάδα…

Το διπλό του Παναθηναϊκού στο Κάουνας απέδειξε ότι οι «πράσινοι» δεν διαθέτουν κακό σύνολο, αλλά σίγουρα δεν είχαν τον κατάλληλο προπονητή.

Στο προηγούμενο σημείωμα είχαμε ασχοληθεί με το λάθος που έγινε το καλοκαίρι με την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη. Ενός προπονητή ο οποίος έχει σπουδαίες γνώσεις, αλλά έχει «ταβάνι» και αποδεδειγμένα δεν μπορεί να... κουμαντάρει ένα πολύ μεγάλο καράβι όπως οι πρωταθλητές Ελλάδας. Στη Λιθουανία φάνηκε ότι η ομάδα δέχτηκε το «ηλεκτροσόκ» που έπρεπε και η απομάκρυνση του Περιστεριώτη κόουτς λειτούργησε ευεργετικά.

Οι «πράσινοι» δεν... μάσησαν από το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και σιγά-σιγά έβγαλαν στο παρκέ όλα όσα είχαν δουλέψει κι ετοιμάσει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Γιώργος Βόβορας άνοιξε το ροτέισον φτάνοντας βαθιά στον πάγκο του και δικαιώθηκε απόλυτα. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν και -πλην του Μήτογλου- σκόραραν, με τον 42χρονο τεχνικό να κάνει μαθήματα διαχείρισης, την ώρα που πριν λίγες ημέρες ο «Άρτζι» παραλίγο να «κάψει» πέντε παίκτες... τρελαίνοντας τα χρονόμετρα.

Δεν είναι καθόλου ουτοπικό το σενάριο που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε -με βάση και το πρόγραμμα που είχε αλλά και τις ήττες που έκανε- να έχει ένα ρεκόρ της τάξεως του 8-1 έχοντας χάσει μόνο στην έδρα της Χίμκι και να στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κι αυτό διότι το «τριφύλλι» δεν διαθέτει κακή ομάδα...

Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πέρασε από μία έδρα στην οποία είχε χαμογελάσει τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2015. Οι παίκτες έβγαλαν αντίδραση κι έδειξαν παθιασμένοι να δώσουν... απαντήσεις.

Φυσικά, ηγέτης για μία ακόμα φορά ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το double double να μοιάζει με «μία ακόμα μέρα στη δουλειά»!

Αυτήν την φορά ο Νικ Καλάθης δεν έμεινε στο παρκέ μέχρι να... λιώσει. Στη δεύτερη περίοδο ειδικά που η ομάδα απέδιδε και χωρίς εκείνον πήρε αρκετές δυνάμεις και γέμισε τις μπαταρίες του. Τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ «εκτέλεσε» τους πρωταθλητές Λιθουανίας ευστοχώντας σε 5/7 τρίποντα.

Την ίδια στιγμή οργάνωσε μαεστρικά εκμεταλλευόμενος την καλή μέρα του Γιώργου Παπαγιάννη τον οποίο «τάισε» ακόμα και στα κρίσιμα σημεία του αγώνα...

Πλέον ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο. Μία σαφώς επικίνδυνη ομάδα, η οποία όμως έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό ότι δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. Οι «πράσινοι» αν πραγματοποιήσουν εμφάνιση παρόμοια με τη χθεσινή (19/11), θα έχουν κάνει το πρώτο βήμα για ένα δεύτερο διαδοχικό διπλό που ενδεχομένως να αποδειχτεί ικανό να αλλάξει τη μοίρα τους στη φετινή Euroleague... Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ