21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν κι έχασε στο ΟΑΚΑ από τη Ζαλγκίρις (vid)

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις με 81-69, σε αγώνα για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με αυτή τη νίκη οι πρωταθλητές Λιθουανίας έβαλαν «φρένο» στο αρνητικό σερί των έξι διαδοχικών ηττών τους κι έχουν πλέον ρεκόρ 6-7, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας με 4-8.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά ακόμα ένα παιχνίδι του, εμφανίζοντας τα γνωστά προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα που επιτρέπουν στους αντιπάλους του να βρουν ρυθμό και να έχουν υψηλά ποσοστά στα μακρινά σουτ. Από διαδοχικά τρίποντα η διαφορά ανέβηκε στους εννιά πόντους (8-17, 6') για τους φιλοξενούμενους και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Ζαλγκίρις να έχει προβάδισμα δώδεκα πόντων (12-24).

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» θέλησαν να «σφίξουν» την άμυνά τους, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε «ζεσταθεί» και μαζί με τον Νάιτζελ Χέις και τον Ζόφρι Λοβέρν αποτελούν άλυτους «γρίφους» για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ντίνος Μήτογλου προσπάθησε να κρατήσει το «τριφύλλι» σε κοντινή απόσταση, όμως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Μάρτιν Σίλερ να κυριαρχούν και να προηγούνται με 43-33.

Ήταν φανερό ότι στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει πιο δυνατή άμυνα και να δώσει στους αντιπάλους του μπασκετικό «ξύλο». Ένα γρήγορο σερί 8-0 σε ενάμιση λεπτό ανάγκασε τον Σίλερ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ένα τρίποντο του Μακ έφερε τον αγώνα στα ίσα (50-50), όμως στο τελευταίο τρίλεπτο η Ζαλγκίρις «έτρεξε» σερί 10-0 και στο 30' ο φωτεινός πίνακας έγραφε 50-60 και πλέον το έργο της ομάδας του Γιώργου Βόβορα ήταν πολύ δύσκολο.

Οι Λιθουανοί είχαν βρει πλέον ρυθμό κι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (52-67) και φάνηκε ότι «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε και με επιμέρους σκορ 15-5 μείωσε με κάρφωμα του Παπαγιάννη σε 67-72, περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήραν εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα με 81-69.

Ο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Μάριους Γκριγκόνις αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού και τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, ενώ καθοριστική συμβολή στη νίκη της Ζαλγκίρις είχε και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, καθώς ο νεαρός Λιθουανός πέτυχε δέκα πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο κι «έσβησε» τα πέντε λάθη του. Για την ελληνική ομάδα διασώθηκε από το «ναυάγιο» ο Γιώργος Παπαγιάννης με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε δύο στατιστικές κατηγορίες που έμελλε να κρίνουν και την αναμέτρηση. Μάζεψαν 10 ριμπάουντ περισσότερα (38-28), ενώ τελείωσαν και το παιχνίδι με 13/20 τρίποντα, εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη άμυνα των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ