28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός ανακαλύπτει την άμυνα

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ασφαλώς μια ομάδα της οποίας το επιθετικό ταλέντο ξεχειλίζει. Εσχάτως όμως δείχνει να αποκτά και την απαραίτητη ισορροπία επιδεικνύοντας αποτελεσματικότητα και στην άλλη άκρη του παρκέ, στην άμυνα.

 

Αυτό έδειξε το χθεσινό παθητικό των 63 πόντων κόντρα σε μία ομάδα που πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε μέσο όρο 81,4 πόντων. Είχε προηγηθεί το παθητικό των 61 πόντων στο ΟΑΚΑ με τη Μιλάνο και νωρίτερα εκείνο των 64 πόντων στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.

 

Ο Παναθηναϊκός κράτησε την Μπασκόνια στους έξι πόντους στην πρώτη περίοδο σημειώνοντας την κορυφαία φετινή αμυντική επίδοση του σε ένα δεκάλεπτο. Είχε δεχτεί οχτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού με τη Μιλάνο.

 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε ένα δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με μια τρομερή αμυντική επίδοση στο ημίχρονο. Είχε παθητικό 19 πόντων στο πρώτο μέρος στο Κάουνας και 21 χθες στη Βιτόρια.

 

Συνολικά το παθητικό των 63 πόντων είναι το καλύτερο που είχαν οι «πράσινοι» στα 14 εκτός έδρας παιχνίδια τους στη διοργάνωση. Είχαν δεχτεί 64 από τη Ζαλγκίρις.

 

Η νίκη επί της Μπασκόνια ήρθε μέσα και από ένα επιθετικό ρεκόρ ως προς τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με 62,96% στα δίποντα (17/27) στην κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη κόντρα στη Μιλάνο με 56,66% (17/30).

 

Οι «πράσινοι» έφυγαν από τη Βιτόρια και με δύο ρεκόρ περιόδου –ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια- στα ριμπάουντ με τα 30 αμυντικά και τα 40 συνολικά. Τα προηγούμενα αντίστοιχα ρεκόρ ήταν τα 29 αμυντικά και τα 39 στο σύνολο απέναντι στην Εφές.

 

Αυτή η πολύτιμη νίκη ήρθε παρότι ο Παναθηναϊκός σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου, ανεξαρτήτως έδρας, με τα 19 λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική του. Είχε 18 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γαλατασαράι.

 

Η Μπασκόνια από την πλευρά της σημείωσε δύο αρνητικές επιδόσεις στα σουτ και ως προς τα παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός ήταν φιλοξενούμενος έχοντας 64,7% στις βολές (11/17) -66,6% είχαν Μπαρτσελόνα με 6/9 και Νταρουσάφακα με 8/12- και 16,6% στα τρίποντα (4/24) – 4/20 είχε ο Ερυθρός Αστέρας.

 

Οι Βάσκοι εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά, σημείωσαν την κορυφαία επίδοση αντιπάλου των «πράσινων» με 11 κλεψίματα ένα περισσότερο από εκείνα που είχε η Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ.

 

Στατιστικά πάντως η εμφάνιση της Μπασκόνια ήταν η χειρότερη αντιπάλου του Παναθηναϊκού σε παιχνίδι του εκτός έδρας. Αυτό δείχνουν οι 66 βαθμοί της στο σύστημα αξιολόγησης, επτά λιγότεροι από το προηγούμενο που ήταν της Ζαλγκίρις (73).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ