19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε και εκτέλεσε με ρεκόρ 135 αγώνων στο transition (vid)

Όταν πήρε φόρα η Εφές έμοιαζε παιχνιδάκι στα χέρια του Παναθηναϊκού. Ξέχωρα από τη βραδιά καριέρας του Ντάριλ Μέικον και την πολύ καλή παρουσία άλλων παικτών, για τον Παναθηναϊκό όλη η δουλειά έγινε απέναντι στην ανοργάνωτη άμυνα των Τούρκων. Στο transition οι «πράσινοι» σμπαράλιασαν κάθε σκέψη των πρωταθλητών Ευρώπης για άμυνα.

 


Ο Παναθηναϊκός σημείωσε το 28,4% των πόντων της στη χθεσινή, ονειρεμένη βραδιά στον αιφνιδιασμό. Είχε 27 ενώ η Εφές ούτε που σκέφτηκε να ψάξει για λύσεις με τον ίδιο τρόπο, μένοντας στους έξι. Το πιο εντυπωσιακό ακόμη και από αυτούς τους αριθμούς, είναι το γεγονός ότι στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του, είχε συνολικά 22 πόντους. Σε 40 λεπτά δηλαδή, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σημείωσε πέντε περισσότερους πόντους στον αιφνιδιασμό από εκείνους που είχε στα προηγούμενα 200!

 


Στα ματς με Μονακό, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Ρεάλ και Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός σημείωσε 22 και δέχτηκε 27 από αιφνιδιασμούς. Πού ήταν λοιπόν η χθεσινή ομάδα στα πρώτα πέντε παιχνίδια της; Η εξήγηση κρύβεται εν μέρει στη δήλωση του Δημήτρη Πρίφτη ότι ο Παναθηναϊκός νιώθει άνετα στο ΟΑΚΑ. Αυτονόητο μεν αλλά επιβεβαιώθηκε από το χθεσινό γλέντι.

 


Αν σκαλίσουμε τα νούμερα του Παναθηναϊκού στα προηγούμενα χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι η επίδοση των 27 πόντων στο transition αποτελεί ρεκόρ τουλάχιστον για την τελευταία πενταετία και τους τελευταίους 135 αγώνες του στην Ευρωλίγκα.

 


Ως προς την περασμένη σεζόν…

 


*Κορυφαία επίδοση ήταν οι 19 πόντοι στο εντός έδρας ματς με την Μπάγερν.

 


*Καλύτερο επιμέρους σκορ από αιφνιδιασμούς στην περσινή σεζόν ήταν εκείνο του εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό στον οποίο είχε κάνει ένα +14 (18-4).

 


*Στην περσινή σεζόν η πραγματικότητα αυτής της στατιστικής κατηγορίας ήταν «όσα φάμε και όσα βάλουμε» αφού σημείωσε 283 και δέχτηκε 282 πόντους από αιφνιδιασμό.

 


Κοντά στις χθεσινές επιδόσεις στο transition είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2019-20 κόντρα στην Μπασκόνια με 21 και ακόμη περισσότερο στα εντός έδρας ματς με τη Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα για τη σεζόν 2018-19, σημειώνοντας από 22 πόντους. Ένα χρόνο νωρίτερα, οι «πράσινοι» είχαν σημειώσει 24 πόντους από αιφνιδιασμό στο πρώτο ματς των πλέι οφ με τη Ρεάλ.

 


Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε χθες λίγο πριν το τέλος με 28 πόντους (95-67) ενώ στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του δεν είχε πάρει διαφορά μεγαλύτερη των πέντε (13-8 στο 6’ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε). Από την άλλη πλευρά δεν επέτρεψε στην Εφές να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων (0-2 στο 1’) ενώ στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του δεν υπήρξε διαφορά μικρότερη των εννιά πόντων εις βάρος του (36-45 στο 19’ του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ