27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο παλιός είναι αλλιώς

Η Λετονία με το νέο αίμα και τα φρέσκα ταλαντούχα πόδια ήθελε πολύ να στείλει το μήνυμα ότι ήρθε η σειρά της, όμως η Σερβία παραμένει ακόμα ζωντανή. Με τον μπαρουτοκαπνισμένο στα ευρωπαϊκά γήπεδα Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη με τον πολυδιαφημισμένο Κρίσταπς Πορζίνγκις κέρδισε στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ με 92-82 και έστειλε αυτή το μήνυμα πως, παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματά της, είναι αποφασισμένη να φτάσει και φέτος ψηλά.

H Λετονία ξεκίνησε καλύτερα, με τον Πορζίνγκις να είναι φουριόζος και προηγήθηκε με 22-10 στο 8', όμως από εκεί και μετά ο Μπογκντάνοβιτς ανέλαβε δράση και με τη συνδρομή του πολύτιμου Μαριάνοβιτς η Σερβία κάλυψε τη διαφορά και στις αρχές της δεύτερης περιόδου πέρασε μπροστά. Προϊόντος του χρόνου και μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα και το εδραίωσαν στα επίπεδα των 6 πόντων, καθώς οι Μάτσβαν κατά κύριο λόγο και οι Κούζμιτς, Λούτσιτς, Γκούντουριτς κατά διαστήματα έδιναν λύσεις, ενώ από την άλλη ο Πορζίνγκις είχε εξαφανιστεί και οι Λετονοί τα περίμεναν όλα από τον Ντάιρις Μπέρτανς, με κάποιες μικρές βοήθειες από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ζάνις Πέινερς.

Παρ' όλα αυτά στα μισά της τελευταίας περιόδου η Λετονία κατάφερε να αντιδράσει και με τη μοναδική έκλαμψη του Πορζίνγκις στο δεύτερο ημίχρονο, ένα τρίποντο, να περάσει μπροστά με 75-73 στο 37'. Ωστόσο ο Μπογκντάνοβιτς ήταν εκεί. Βοήθησε τη Σερβία να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να εκμεταλλευτεί ορισμένες κακές επιλογές που έκανε μαζεμένες ο Στρέλνιεκς (ο άσος του Ολυμπιακού δεν ήταν γενικά σε καλή μέρα) ώστε να ξεφύγει και πάλι στο σκορ. Ο Μπέρτανς ήταν ο μόνος Λετονός σταθερά συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι και αυτός που μείωσε 85-79 στο 39', αλλά αμέσως μετά ο Μπογκντάνοβιτς με τρίποντο έδωσε τη χαριστική βολή στη Λετονία και τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ