32.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Ο Πάσαλιτς “ξέρανε” το Ρέθυμνο

Το buzzer beater τρίποντο του Μοχάμεντ Πάσαλιτς έδωσε στον Πανιώνιο την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με 70-67 επί του Ρεθύμνου και χαρακτήρα θριάμβου αφού οι "κυανέρυθροι" είχαν βρεθεί να χάνουν μέχρι και με 11 πόντους διαφορά. Ο,τι πληρώνεις παίρνεις, αφού η προσθήκη του Σάμουελς άλλαξε άρδην την εικόνα του Πανιώνιου και άφησε το Ρέθυμνο χωρίς νίκη και να... δικαιούται τον χαρακτηρισμό της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, που εκτός από κακοστημένο ρόστερ είναι εμφανές ότι δεν έχει και ψυχολογία.

Ο Πανιώνιος στόχευσε εξ αρχής μέσα στα καλάθια για να εκμεταλλευτεί την παρουσία των Λαμπρόπουλου και Σάμουελς απέναντι στους... σοφτ ψηλούς του Ρεθύμνου, οι Κρητικοί πόνταραν στο τρίποντο και με 0/6 στο δεκάλεπτο, το 17-11 για τους κυανέρυθρους ήρθε φυσιολογικά. Το Ρέθυμνο πίεσε ψηλά στην δεύτερη περίοδο, ο Πανιώνιος... τα 'χασε, το σερί 13-2 για τους φιλοξενούμενους έφερε το 21-27 στο 15'. Ο Σάμουελς όμως το πήρε προσωπικά, φόρτωνε με φάουλ και σκόραρε, ο Πανιώνιος με δικό του σερί 11-0 προσπέρασε με  32-27 και το ημίχρονο έληξε με 32-29.

Το Ρέθυμνο επανέφερε την πετυχημένη συνταγή του ζον πρες, προκάλεσε για δεύτερη φορά ασφυξία στον Πανιώνιο, αλλά αυτή την φορά είχε και διάρκεια. Ετσι, από το 37-31 στο οποίο άρχισε να την εφαρμόζει, πήγε στο 39-47 με σερί 16-2 και με τον Χάρις να δίνει λύσεις από το τρίποντο, στο 28' έφτασε για πρώτη φορά στο +11, 42-53 και στην λήξη της περιόδου το Ρέθυμνο ήταν μπροστά με 54-47 και σε ρόλο οδηγού. 

Ο Πανιώνιος πήρε πάλι σειρά για δικό του σερί, έστω και στηριζόμενος μόνο σε δύο παίκτες. Σάμουελς και Λαμπρόπουλος έβαλαν στα καλάθια το Ρέθυμνο που έχασε και πάλι το μυαλό του και στο 36', οι κυανέρυθροι προσπέρασαν με 59-57 και έβαλαν το ματς σε νέα αφετηρία. Ηταν φανερό ότι όλα θα κρίνονταν σε μια λεπτομέρεια. Στα 33'' ο Χότον σαν από μηχανής Θεός πήρε επιθετικό ριμπάουντ κι έκανε το 65-67, ο Σάμουελς έκανε το ίδιο στα 22'', επιθετικό ριμπάουντ δηλαδή και 67-67. Ο Πανιώνιος έκλεψε την μπάλα μετά την επαναφορά, ο Φράνκαμπ έριξε μια τάπα στα 5'', αλλά στην επαναφορά ο Πάσαλιτς πήρε την μπάλα και... 70-67!

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Ο Πάσαλιτς ήταν ο ήρωας με το τρίποντο της νίκης, αλλά ο Σαμάρντο Σάμουελς με τον Φώτη Λαμπρόπουλο ήταν οι στυλοβάτες του Πανιώνιου. Με 42 από τους 70 πόντους, οδήγησαν την ομάδας τους απέναντι σε μια πολύ αδύναμη γραμμή ψηλών, την κράτησαν όρθια στα δύσκολα και της έδωσαν το δικαίωμα να χαμογελάσει στο τέλος.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δεν... βγάζεις άκρη με τους αριθμούς για να εξηγήσεις την νίκη του Πανιώνιου, αφού οι δύο ομάδες έχασαν από 11 βολές, ο Πανιώνιος είχε έξι περισσότερα λάθη, 18-12, είχαν ίδια ευστοχία στα τρίποντα και με την αστοχία που υπήρχε εκατέρωθεν, ίσως τα πέντε παραπάνω ριμπάουντ των γηπεδούχων, 48-43, είχαν σημαντική επίδραση στην κατάληξη του αγώνα.  

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ