16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Πάπα Φραγκίσκος θα συναντήσει ΝΒΑers για τις κοινωνικές αλλαγές

Ο Πάπα Φραγκίσκος έπειτα από επικοινωνία που είχε με την Ένωση παικτών του ΝΒΑ θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα (23/11) με αντιπροσωπεία παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος στο Βατικανό με κύριο θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η περσινή σεζόν αμαυρώθηκε εκτός από την πανδημία και από διάφορα κοινωνικά θέματα ανισότητας, όπως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τις αστυνομικές αρχές. Το ΝΒΑ ήταν το πρώτο πρωτάθλημα παγκοσμίως που έδειξε έμπρακτα την στήριξή του στους πιο αδύναμους ανθρώπους και αρκετοί παίκτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Πλέον η νέα σεζόν ετοιμάζεται σιγά σιγά να ξεκινήσει αλλά πριν από αυτό, ο Πάπα Φραγκίσκος θέλησε να συνομιλήσει από κοντά με κάποιους παίκτες του ΝΒΑ για τις κοινωνικές αλλαγές στις ΗΠΑ ενώ θα συζητήσουν πιθανές δράσεις στο μέλλον που θα βοηθήσουν να εξαλειφθεί η κοινωνική ανισότητα και να υπάρχει δικαιοσύνη.

Η Μισέλ Ρόμπερτς , η οποία είναι η πρόεδρος του σωματείου παικτών του ΝΒΑ, θα δώσει το παρών στη σύσκεψη, ενώ από την πλευρά των παικτών θα μεταβούν στο Βατικανό οι Μάρκο Μπελινέλι, Τζόναθαν Άιζακ,  Άντονι Τόλιβερ, Κάιλ Κόρβερ και Στέρλινγκ Μπράουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ