15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Πάνγκος τους «λάβωσε» και ο Ρίβερς τους «σκότωσε» (vid)

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα. Οι παίκτες του κόουτς Πασκουάλ ήταν επιβλητικοί και με πρωταγωνιστές τους Πάνγκος και Ρίβερς εξασφάλισαν μια εύκολη νίκη με 98-69. Σε αυτό το ματς ο Ρίβερς ξεπέρασε τους 1.500 πόντους καριέρας. Αυτή ήταν η 9η νίκη για την Ζενίτ, η οποία παραμένει σε τροχιά playoffs. Από την άλλη μεριά ο Ερυθρός Αστέρας μετρά πλέον 10 ήττες, έχοντας ρόλο κομπάρσου στην φετινή διοργάνωση. 

Η Ζενίτ ξεκίνησε καλά τον αγώνα και χάρη σε τρία τρίποντα του Πάνγκος και ένα του Τόμας έγραψε το 14-4 αρκετά νωρίς. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και απαντήσεις. Οι Ρώσοι κυκλοφορούσαν όμορφα την μπάλα, πήγαιναν σε επιθέσεις 24αρων δευτερολέπτων και έπαιρναν ελεύθερα σουτ. Παράλληλα ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί και στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Κάπως έτσι, λοιπόν, ήρθε το 30-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου με τον Πάνγκος να έχει ήδη σημειώσει 15 πόντους. Στην συνέχεια του παιχνιδιού οι παίκτες τους κόουτς Πασκουάλ δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να ανακάμψουν. Οι Σέρβοι όμως λίγο πριν την ανάπαυλα, τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ, ψαλίδισαν λίγο την διαφορά, όντας μπροστά στο επιμέρους σκορ της περιόδου (48-37)

Στην επανάληψη ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να ρίξει την διαφορά κάτω από τους δέκα (48-40), αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, με τον Ρίβερς να ευστοχεί σε δύο τρίποντα, δίνοντας ξανά διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του (59-42). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους οικοδεσπότες να προηγούνται με 69-54. Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και τα τελευταία λεπτά ήταν μια διαδικαστική υπόθεση. Ο Ρίβερς πήρε «φωτιά» σε αυτό το δεκάλεπτο και χάρη σε διαδοχικά καλάθια του έφτασε τους 20 πόντους. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν το 98-69

Δεκάλεπτα: 30-12, 18-25, 21-17, 29-15

Παίκτες-κλειδιά: Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν εκείνος ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη επικράτηση της ομάδας του και Κέι Σι Ρίβερς ήταν αυτός που αποτελείωσε τους αντιπάλους. Ο πρώτος ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους και 5 ασίστ και ο δεύτερος με 23 πόντους (7/8 τρίποντα!), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Με την γλώσσα των αριθμών: Οι νικητές μοίρασαν 14 ασίστ περισσότερες (24-10) και ευστόχησαν σε 16 τρίποντα έναντι των μόλις 5 του Ερυθρού Αστέρα.

Δείτε τα στατιστικά του συγκεκριμένου αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ