27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο πάγκος και τα αποδυτήρια οδηγούν στο φάιναλ φορ

Μια βόλτα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αμέσως μετά το τέλος του 4ου αγώνα με την Εφές (όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν το 2-2 και έφεραν και πάλι τη σειρά στην Αθήνα) αρκούσε για να καταλάβει κανείς ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι σε καλό δρόμο.


Ούτε ξέφρενοι πανηγυρισμοί, ούτε φωνές ούτε τίποτε. Ένα χαμόγελο ικανοποίησης για την εξαιρετική εμφάνιση και αυτό ήταν.
Ακόμα και όταν μπήκαν σε αυτά οι πρόεδροι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια για να τους συγχαρούν τα χαμόγελα ήταν για λίγο καθώς όλοι με μια φωνή υπενθύμισαν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα.


Και όμως πριν τον αγώνα ο πάγκος του Ολυμπιακού παρόλο που είχε ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με αυτά που είχαν καθίσει εκεί και στο παιχνίδι της Τετάρτης, ήταν                               εντελώς διαφορετικός !

Φωνές, συνθήματα, ομαδικοί πανηγυρισμοί, επιφωνήματα θαυμασμού για τους παίκτες που έπαιζαν. Μα όλος ο πάγκος…έπαιζε μπάλα την ώρα που την Τετάρτη είχε σχεδόν αποκοιμηθεί και δεν χρειάστηκε καν παρατήρηση από τους ρέφερι. Σε αντίθεση με χθες όπου κάθε τρεις και λίγο οι διαιτητές του αγώνα έκαναν συστάσεις για να κάτσουν κάτω όλοι.


Ακόμα και ο Πάτρικ Γιάνγκ που είναι ίσως το πιο ευχάριστο μήνυμα για τον Ολυμπιακό εν’ όψει του 5ου και καθοριστικού αγώνα την Τρίτη στο ΣΕΦ, έβγαλε τόση ενέργεια όση δεν είχε βγάλει όλη τη χρονιά.
Και μάλιστα σε ένα γήπεδο, το «Αμπντί Ιπεκτσί» στο οποίο είχε τον τόσο σοβαρό τραυματισμό πριν από ενάμιση χρόνο.


Όμως νίκησε τους φόβους του και κατάφερε να είναι απόλυτα χρήσιμος στην ομάδα και να παίξει το ρόλο του σκιάχτρου που τόσο επιτυχημένα είχε παίξει ο Μιλουτίνοφ (δεν ήταν και χθες σε καλή βραδιά αφού δεν έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του) στον πρώτο αγώνα.
Η απουσία του Λοτζέσκι (που δεν έχει καμία πιθανότητα να προλάβει το 5ο ματς) ήταν τεράστια ιδιαίτερα για αυτή τη σειρά αγώνων, αλλά επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, μέσα από αυτό το πρόβλημα έλαμψε το δίδυμο Παπανικολάου-Παπαπέτρου που αναγκαστικά πλέον πήρε περισσότερο χρόνο να παίξει μαζί με τον πρώτο ως τριάρι και τον δεύτερο ως τεσσάρι.
Ουσιαστικά αυτά τα δύο παιδιά, μαζί με τον Μάντζαρη και τον Αγραβάνη είναι η επόμενη γενιά Ελλήνων που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ομάδα την επόμενη μέρα της αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πανηγύρισε έξαλλα λίγο πριν το τέλος γυρίζοντας προς τους παίκτες του στον πάγκο. Του βγήκε όλη η ένταση εκείνη τη στιγμή καθώς είχε σπαταλήσει απίστευτη ενέργεια με τους συνεργάτες του για την πνευματική προετοιμασία των παικτών του, στους οποίου απλά είχε «κόψει» και «ράψει» όλα τα…καλούδια από τον αγώνα Νο 2 και Νο 3 και τους τα πρόβαλε στην οθόνη σαν σίκουελ χωρίς να χρειαστεί να πει κάτι άλλο.


Καθώς τα λάθη σε αυτούς τους δύο αγώνες, ήταν πολλές φορές παιδικά.
Όπως και να έχει τα αποδυτήρια και ο πάγκος του Ολυμπιακού στην Τουρκία ήταν ο οδηγός για την επιτυχία.

Photo Credit  Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ