24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ούντο και το τρικ του Ομπράντοβιτς

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανατροπής που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η Φενερμπαχτσέ στη σειρά με τον Παναθηναϊκό είναι ο Έκπε Ούντο. Η απόδοσή του ήταν κλειδί για τις δύο νίκες που πέτυχε η τουρκική ομάδα, γι' αυτό η Ευρωλίγκα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα συνέντευξή του, όπου κατ' αρχάς αποκαλύπτει ποιο κόλπο χρησιμοποίησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκειμένου να κάνει τους παίκτες του να εξοικειωθούν με την "καυτή" και θορυβώδη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

"Ξέρουμε ότι αν είμαστε υγιείς, είμαστε πρόβλημα για τον οποιονδήποτε. Και τώρα είμαστε υγιείς. Έχουμε τις πεντάδες μας, τα ροτέισον και παίζουμε καλά, ειδικά σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο κόουτς μας προετοίμασε για να παίξουμε στην Αθήνα. Κάναμε προπόνηση με τα ηχεία ανοικτά στο γήπεδό μας και ήμαστε έτοιμοι. Εχουμε το στόχο μας και κάνουμε τα βήματα προς αυτόν", είπε και στη συνέχεια μίλησε:

Για το τι τους είπε ο Ομπράντοβιτς πριν από τα παιχνίδια: "Να μείνουμε ενωμένοι και να παίξουμε ενωμένοι ως το τέλος. Να παλέψουμε. Αυτά, φίλε, ήταν δύσκολα παιχνίδια. Αλλά παλέψαμε, μείναμε ενωμένοι και πήραμε δυο νίκες"

Για το αν περίμενες να εξελιχθεί η σειρά έτσι: "Ξέρουμε πώς μπορούμε να παίξουμε όταν είμαστε υγιείς και πρέπει να το κάνουμε, ειδικά τώρα. Βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, ξέραμε ότι ήταν η ώρα να παίξουμε όπως μπορούμε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι να κερδίσουμε την Τρίτη και ξέρω ότι ότι ο κόσμος μας θα είναι έτοιμος".

Για το πώς ανάκαμψε η Φενερμπαχτσέ μετά το -14 του πρώτου ημιχρόνου του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ: "Μόνο με άμυνα. Είμαστε μια πραγματικά καλή ομάδα στην άμυνα από πέρυσι. Με μένα και τον Γιαν (Βέσελι) μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στα σκριν και τα συστήματα δουλεύουν. Πρέπει να δώσουμε εύσημα στους προπονητές μας. Κάνουν σπουδαία δουλειά για να μας έχουν έτοιμους ώστε να βγούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα".

Για το πώς θα αντιμετωπίσουν το τρίτο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη: "Είμαστε έμπειρη ομάδα. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Έτσι ξέρω ότι θα παίξουμε αυτό που μπορούμε. Είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι της σεζόν. Έτσι προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Έτσι προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι της σειράς, ως το πιο σπουδαίο της σεζόν".

Για το πώς αντέδρασε η ομάδα στους τόσους τραυματισμούς που είχε στη διάρκεια της σεζόν: "Προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη και ακόμα κι όταν δεν ήμαστε υγιείς, είχαμε παίκτες για να παίξουμε καλό μπάσκετ, αλλά δεν το κάναμε. Είχαμε πρόβλημα με αυτό. Αλλά όλοι ξέραμε πως μόλις γίνουμε ξανά υγιείς, αυτή ήταν πάνω κάτω η ίδια ομάδα με αυτή που έπαιξε πέρυσι. Ξέραμε ότι αν ξαναβρίσκαμε την υγεία μας, θα ήμαστε και πάλι καλοί, αλλά έπρεπε να παίξουμε όσο καλύτερα γινόταν με την ομάδα που είχαμε. Εγώ στενοχωρήθηκα, ειδικά προς το τέλος της χρονιάς, επειδή χάσαμε τα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και το πλεονέκτημα έδρας. Αλλά βρήκαμε ξανά την υγεία μας, κάναμε μια καλή εβδομάδα προπονήσεων και ετοιμαστήκαμε. Ετοιμαστήκαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και την Τρίτη, γιατί αυτοί θα δώσουν ό,τι έχουν. Δεν θέλουν να αποκλειστούν".

Για τη δική του παρουσία στην άμυνα: "Μου αρέσει τόσο πολύ να παίζω άμυνα! Αυτή ήταν η καριέρα μου ως τώρα, Και ξέρουν ότι, αν περάσουν τον παίκτη που τους μαρκάρει, θα με βρουν μπροστά τους. Είναι υπέροχο. Ο κόουτς με εμπιστεύεται πολύ, εδικά με τις αλλαγές στα σκριν. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση".

Για το αν ένιωθων εξ αρχής πίεση ότι έπρεπε οπωσδήποτε να φτάσουν στο φάιναλ φορ:"Δε νομίζω ότι υπήρξε πίεση. Απλώς οι τραυματισμοί μάς πλήγωσαν τόσο πολύ που δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είναι το φάιναλ φορ, ανεξάρτητα από το πού γίνεται, είναι το φάιναλ φορ. Θέλεις να παίξεις στο φάιναλ φορ στο τέλος της χρονιάς. Και είμαστε κοντά. Είμαστε ένα παιχνίδι μακριά".

Για τον περσινό χαμένο τελικό: "Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Δεν έχω ξαναδεί τον τελικό από τότε. Ξέρω τι συνέβη. Ο κόσμος πιστεύει ότι ήταν το ριμπάουντ, αλλά ήμαστε πίσω με 21 πόντους στην τρίτη περίοδο απέναντι σε μια ομάδα με φονική επίθεση. Παλέψαμε και επιστρέψαμε, κουραστήκαμε, χάθηκε το ριμπάουντ... Αλλά είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο".

Για τη σημασία μιας νίκης στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης: "Είναι μεγάλη υπόθεση. Οι οπαδοί μας αγόρασαν ήδη το 59% των εισιτηρίων και θα πάρουν κι άλλα καθώς η ώρα για το φάιναλ φορ πλησιάζει. Αλλά το να υπάρχουν τόσο πολλοί οπαδοί, Τούρκοι οπαδοί, θα είναι ξεχωριστό για οποιαδήποτε τουρκική ομάδα τα καταφέρει, ειδικά από τη στιγμή που το φάιναλ φορ γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Αν όμως τα καταφέρουμε εμείς, με τόσο πολλούς οπαδούς που έχουμε, θα... γκρεμιστεί το γήπεδο! Πρέπει όμως να κερδίσουμε στο γήπεδο. Θα είναι μια ευλογία. Οπως είπα, είμαι ευγνώμων γι' αυτή την ευκαιρία, να έρθω από τους Κλίπερς, όπου δεν έπαιζα και ήμουν άγνωστος πέρυσι, να παιξω για έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχουν υπάρξει στο μπάσκετ. Τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Είμαι τόσο ευγνώμων. Είναι ευλογία, καθώς προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό-να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα! Πέρυσι προσπάθησα να φύγω από το γήπεδο, δεν ήθελα να δω την ΤΣΣΚΑ να πανηγυρίζει, αλλά βλέπεις πόσο μεγάλη είναι η χαρά. Και να κερδίσουμε μέσα στην Κωνσταντινούπολη... θα πετύχουμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Τουρκία"!

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ