22 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ουόλτον δεν θέλει να γίνει… Μπλατ

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενό του στο espn.com ο Μπράιαν Ουίντχορστ, από τους κορυφαίους ρεπόρτερ ΝΒΑ του ειδησεογραφικού ομίλου, γράφει για τις δύο εκδοχές του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Για τον ΛεΜπρόν του Ιουλίου, ο οποίος καθισμένος σε έναν καναπέ με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, όπως γράφει χαρακτηριστικά, μπορεί να συζητά επί ώρες για το μπάσκε και τη φιλοσοφία του. Και για τον ΛεΜπρόν του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, όταν η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, που αφήνει στην άκρη τις... φιλοσοφίες και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να νικήσει. 

Κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία του με τους Λέικερς. Το καλοκαίρι έδειξε διατεθειμένος να μην γίνει αυτός ο ουσιαστικός πλέι μέικερ της ομάδας, όπως υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια στους Καβαλίερς, και να μοιραστεί το φορτίο στο κομμάτι της δημιουργίας σε περισσότερους παίκτες. Γι' αυτό, άλλωστε, αποκτήθηκε ο Λανς Στίβενσον, προκειμένου να αποτελέσει μία ακόμα λύση πίσω από τον Ρατζόν Ρόντο, ενώ φυσικά υπήρχε πάντα και ο Λόντζο Μπολ. Με όλους αυτούς ο ΛεΜπρόν θα μπορούσε να παίξει σαν ένα κλασικό "τριάρι" ή και "τεσσάρι" ακόμα, δημιουργώντας καταστάσεις με τα ποσταρίσματά του και αφήνοντας το κουμάντο της μπάλας σε άλλους.

Έλα, όμως, που η σεζόν δεν άρχισε όπως θα περίμεναν όλοι και κυρίως ο ίδιος ο "Βασιλιάς"... Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, οι εμφανίσεις το ίδιο, ο ΛεΜπρόν έδειχνε δυσκολία να προσαρμοστεί στην καινούρια κατάσταση και άρχισε να δυσανασχετεί. Ώσπου τραυματίστηκε ο Ρόντο. Και το προπονητικό επιτελείο των Λέικερς αποφάσισε να κόψει τα πειράματα. Το προηγούμενο των Καβαλίες, όπου ο Τζέιμς ήταν πολύ πιο αποδοτικός παίζοντας ως πλέι μέικερ (κάτι που προέκυπτε και με στατιστικά στοιχεία), επέτρεπε στον κόουτς Λιουκ Ουόλτον να δώσει την μπάλα και το κουμάντο του παιχνιδιού σε αυτόν. Κι αυτός, σαν ψάρι που έπεσε ξανά στο νερό, άρχισε να κολυμπά.

Όταν είναι ο ΛεΜπρόν στην πεντάδα, έχει αυτός την μπάλα στα χέρια του και την κάνει ό,τι θέλει δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Κυριολεκτικά. Διότι όπως έχουν παρατηρήσει αρκετοί σκάουτ του ΝΒΑ, δεν γυρίζει να κοιτάξει ούτε τον προπονητή του για να του πει ποιο σύστημα πρέπει να παίξει η ομάδα! Παίζει το σύστημα που θέλει αυτός. Ακόμα κι αν γυρίσει το κεφάλι του και δει τι λέει ο κόουτς, πάλι το σύστημα που θέλει αυτός θα παίξει! 

Αλλά στο μεταξύ, με τον ΛεΜπρόν να κάνει ό,τι θέλει ως πλέι μέικερ, οι Λέικερς έχουν νικήσει τα επτά από τα δέκα τελευταία παιχνίδια τους και δείχνουν πως έχουν αρχίσει να ρολάρουν για τα καλά. Οπότε ο Ουόλτον καθόλου δεν ενοχλείται που ο ΛεΜπρόν τον αγνοεί και κάνει τα δικά του. Καθότι, φαίνεται, το έχει φιλοσοφήσει. Κι έχει μάθει από το πάθημα του Ντέιβιντ Μπλατ στο Κλίβελαντ πριν από δύο χρόνια. Τότε ο ΛεΜπρόν είχε "καθαρίσει" τον σημερινό προπονητή του Ολυμπιακού σαν αβγό εν μία νυκτί. Ο Ουόλτον δεν θέλει να πάθει τα ίδια. Και δεν χαλάει το χατίρι της πριμαντόνας του. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η ομάδα έχει αρχίσει να κερδίζει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ