15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Ουόλτερς, ο Ουίτινγκτον και ο… Καλαϊτζής

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ξεκινήσει το «χτίσιμο» της νέας σεζόν και πλέον θα υπάρξουν εξελίξεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό.

Το βασικότερο μέλημα για το έμψυχο δυναμικό της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου είναι να καλυφθεί το τεράστιο κενό που άφησε ο Νικ Καλάθης ο οποίος θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Ο Γιώργος Βόβορας έχει ξεχωρίσει ορισμένες περιπτώσεις όμως οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν ιδιαίτερα λόγω των εξελίξεων στο διοικητικό μέτωπο.

Η απόκτηση του Μάρκους Φόστερ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Αμερικανό να προορίζεται για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Στο «2» λοιπόν οι «πράσινοι» θα έχουν τη νέα σεζόν τον 25χρονο Αμερικανό αλλά και τον Νίκο Παππά ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Όσον αφορά την κομβική θέση του πόιντ γκαρντ, ο Λορέντζο Μπράουν δύσκολα θα φορέσει το τριφύλλι στο στήθος. Ο λόγος είναι ότι αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του και ο ελληνικός σύλλογος δεν έχει καμία διάθεση να συμμετέχει σε... πλειστηριασμούς. 

Αυτή τη στιγμή ο παίκτης ο οποίος ενδιαφέρει έντονα δεν είναι άλλος από τον Νέιτ Ουόλτερς. Ο Αμερικανός στάθηκε άτυχος την περσινή σεζόν και λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού δεν μπόρεσε να βοηθήσει σημαντικά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πρόκειται για έναν αθλητή που έχει τα στοιχεία που θέλει ο Βόβορας, ενώ το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό.

Για τη θέση «4», ο Ντίνος Μήτογλου θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, όμως θα έχει και... βοήθεια. Ο εκλεκτός ήταν ο Γκρεγκ Ουίτινγκτον ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στη Γαλατάσαραϊ. Τα... τερτίπια των εκπροσώπων του όμως οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε απόσυρση του ενδιαφέροντος, διότι οι διοικούντες το «τριφύλλι» έκριναν ότι οι μάνατζέρ του χρησιμοποιούν την πρόταση για να βρουν κάποια καλύτερη προσφορά. Βέβαια οι επαφές με τον ίδιο τον αθλητή ήταν και είναι εξαιρετικές και γι' αυτόν τον λόγο εδώ υπάρχει ένα «παραθυράκι» ανατροπής.

Τέλος, κενή παραμένει ακόμα η θέση του τιμ μάνατζερ και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν την αναλάβει ο Γιώργος Καλαϊτζής. Τον περασμένο Γενάρη είχε ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο του Ρικ Πιτίνο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε στις ακαδημίες του συλλόγου. Υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και ο 43χρονος «παίζει» δυνατά για το συγκεκριμένο πόστο.

Άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή βάση στα σενάρια για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ούτε όμως και σε αυτά που έκαναν λόγο για επιστροφή του Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (3/7, 12.00), εκεί όπου ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και ο Τάκης Τριαντόπουλος θα ανοίξουν τα χαρτιά τους αναφορικά με τα πλάνα της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ