19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Ουκρανός Τιτάνας από… την Πάτρα! (pics)

Ο Προμηθέας σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν γιος του Τιτάνα Ιαπετού. H ομάδα της Πάτρας έχει πάρει το όνομά της από αυτόν κι εδώ και δύο χρόνια στην πρωτεύουσα της Αχαΐας κατοικεί ο δικός της «Τιτάνας» από το Χάρκοβο, που φαίνεται πως βρήκε τον τόπο που θα ριζώσει.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά πέτυχε μία σπουδαία νίκη, απέναντι στο φαβορί του Eurocup, επικρατώντας της Βίρτους Μπολόνια του Μίλος Τεόντοσιτς. Για να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα, έδωσαν όλοι το κάτι παραπάνω και υπήρχε και κάποιος που πήγε απλά μία ακόμα μέρα στη δουλειά. Ο Ολεξάνταρ Λίποβι έκανε και πάλι καλή δουλειά ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν είχε 11 γρήγορους πόντους ( με τρία τρίποντα) και πρόσθεσε συνολικά στη στατιστική του 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, βοηθώντας και στην άμυνα.

Ο 28χρονος φόργουορντ, ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό των Τρικάλων το 2016. Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική σεζόν με 9,5 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ μ.ο, τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Τελικά, ήταν γραφτό να βρεθεί στην Πάτρα, όπου έμελλε να γίνει το δεύτερο σπίτι του. Ο Ουκρανός αφομοιώθηκε άμεσα και αφομοίωσε και ο ίδιος πλήρως τον τρόπο παιχνιδιού και ζωής της Πάτρας. Στην πρώτη του χρονιά οι αριθμοί του δεν άλλαξαν, έχοντας κάτι παραπάνω από 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ ανά παιχνίδι, προσφέροντας παράλληλα ενέργεια και άμυνες πάνω στα ατού των αντιπάλων. Όπως ήταν φυσικό δε θα μπορούσε να μην παραμείνει στον Προμηθέα.

Η περυσινή χρονιά συνδυάστηκε με την παρουσία στους τελικούς της Basket League, αλλά και μία καλή πορεία στο BCL. Ο Λίποβι τελείωσε τη σεζόν και πάλι με παρόμοια νούμερα (9,3 π., 3,7 ριμπ., 2,5 ασίστ μ.ο), δείχνοντας μία εκπληκτική σταθερότητα. Η επιρροή του Λίποβι στο παιχνίδι του Προμηθέα είναι μεγάλη και η απόδοσή του, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας. Το γεγονός αυτό, φυσικά δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και ο μεγαλομέτοχος του Προμηθέα έσπευσε να τον κρατήσει στην Πάτρα, ανανεώνοντας τον μέχρι το 2021.

Ο Λίποβι, γεννήθηκε στο Χάρκοβο το 1991, από μία φτωχή οικογένεια που πάλευε για την επιβίωση. Εκείνος με τη σειρά του πάλεψε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και τελικά κατάφερε να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ερυρθό Αστέρα το 2014. Έφτασε στην Γεωργία, επέστρεψε στην Ουκρανία, για να φτάσει τελικά στην Ελλάδα  και να ριζώσει, αποτελώντας ένας από τους... Τιτάνες που έψαχνε ο Προμηθέας, κερδίζοντας παράλληλα μία θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ