15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ομπράντοβιτς πήρε το μυστικό μαζί του (vids)

Έπεσαν κι επίσημα οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Βόβορα, για να βρεθούν οι «πράσινοι» σε μία θέση που για χρόνια είχαν ξεχάσει για πολλά χρόνια αλλά που στα τελευταία, τείνει να εξελιχθεί σε ρουτίνα. Αυτής της αλλαγής προπονητή στην εξέλιξη της σεζόν.


Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβτς αποχωρώντας από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012, ήταν εξ ορισμού γνωστό ότι θα ήταν βαριά. Το πόσο βαριά ήταν αποδεικνύεται και σε αυτήν την προέκταση της «πράσινης» πραγματικότητας.

 


Ασφαλώς και κάθε προσπάθεια σύγκρισης της σημερινής ή γενικότερα της πρόσφατης κατάστασης με την εποχή του «χρυσού» Παναθηναϊκού αδικεί τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή στις επτά από τις εννιά σεζόν!

 


Οι μόνοι που κατάφεραν να βγάλουν αλώβητοι μία σεζόν ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης αμέσως μετά την αποχώρηση του «Ζοτς», το 2012-13 και ο Τσάβι Πασκουάλ στην περίοδο 2017-18. Τι έγινε στις υπόλοιπες επτά;

 


Ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχισε στο 2013-14 αλλά απολύθηκε μετά την 20ή αγωνιστική του Πρωταθλήματος με ρεκόρ 19-1, για να αναλάβει την ομάδα στο φινάλε της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

 


Το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που όμως λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, είδε την πόρτα της εξόδου για να τον διαδεχτεί ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης των πλέι οφ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό και στα πλέι οφ.

 


Στην περίοδο 2015-16 έγινε κάτι ακόμη πιο... ιδιαίτερο. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς απολύθηκε με το τέλος της κανονικής περιόδου και τους «πράσινους» οδήγησε στα πλέι οφ ο Αργύρης Πεδουλάκης που έμεινε και στην εκκίνηση της επόμενης σεζόν (2016-17) αλλά μετά τη 2η κιόλας αγωνιστική, αποχώρησε για να αναλάβει ο Τσάβι Πασκουάλ με ενδιάμεσο τον Γιώργο Βόβορα.

 


Ο Καταλανός μετά τη γεμάτη σεζόν του 2017-18, άρχισε και το 2018-19 όμως αποχώρησε μετά την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος για να βρεθεί για πρώτη φορά στον «πράσινο» πάγκο ο Ρικ Πιτίνο με ενδιάμεσο και πάλι τον Γιώργο Βόβορα.

 


Η περσινή σεζόν άρχισε με τον Αργύρη Πεδουλάκη που απολύθηκε μετά την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος για να επαναληφθεί η «σκυταλοδρομία» της προηγούμενης σεζόν με Βόβορα και Πιτίνο. Ο Βόβορας αποχωρεί με ρεκόρ 7-1 στο φετινό Πρωτάθλημα και συνολικό 12-1 στην Basket League.

 


Πάντως η αλλαγή προπονητή στην εξέλιξη της σεζόν είναι ο κανόνας ιστορικά για τον Παναθηναϊκό. Πέραν των αλλαγών στις επτά από τις εννιά σεζόν μετά τα 13 χρόνια του Ομπράντοβιτς, οι «πράσινοι» είχαν κάνει το ίδιο στις τρεις από τις επτά σεζόν που προηγήθηκαν, σε επίπεδο επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ολόκληρη σεζόν είχαν βγάλει ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς (1992-93), ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς (1995-96) και ο Λευτέρης Σούμποτιτς (1997-98 και 1998-99).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ