19.9 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ομπάμα διάλεξε πρόεδρο για τους… Ουίζαρντς!

Ένα από τα πιο καυτά ονόματα της αγοράς στο ΝΒΑ δεν είναι παίκτης. Είναι παράγοντας. Δεν είναι άλλος από τον Μασάι Ουτζίρι, πρόεδρο των Τορόντο Ράπτορς! Η δουλειά που κάνει σε όποια ομάδα πηγαίνει αφήνει μόνο θετικά ίχνη και η φετινή πορεία των Καναδών είναι το αριστούργημά του. Οι Ουόσινγκτον Ουίζαρντς τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και έχουν ένα πολύ δυνατό ατού: Τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, γνωστός μπασκετικός, θέλει τον Ματζίρι στην Ουόσινγκτον. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το NBC Sports, το οποίο φαίνεται τώρα πως τώρα που δεν είναι πλέον κάτοικος του Λευκού Οίκου και έχει χρόνο, θα ήθελα να κάνει κάτι στο μπάσκετ. Χωρίς όμως να αφήσει την έδρα της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Ο Ουτζίρι είναι ο άνθρωπος που ξέρει τι... κινείται στο μπάσκετ ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο εδώ και χρόνια. Ίσως στο βιβλίο της ζωής του ο τίτλος να ήταν " ο άνθρωπος που αγαπούσε το μπάσκετ". Έτσι απλά... Ξεκίνησε από τη Νιγηρία, την πατρίδα του, φοίτησε στις ΗΠΑ, έπαιξε μπάσκετ, περισσότερο σε μικρές ομάδες στην Ευρώπη και βρήκε τον τρόπο να μείνει σε αυτό μέσω του σκάουτινγκ, πληρώνοντας ακόμη κι από την τσέπη του για να παρακολουθεί παίκτες αρχικά στην Αφρική, αλλά και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή του δόθηκε μια θέση σκάουτερ στο ΝΒΑ και ήταν το βήμα που χρειαζόταν για να εκτιναχθεί. Ντένβερ Νάγκετς και Μπράιαν Κολάντζελο είναι τα ονόματα κλειδιά στην πορεία του με το ΝΒΑ ολόκληρο πλέον να αναγνωρίζει την αξία του και να υποκλίνεται στο ταλέντο του να βλέπει μπροστά και να χτίζει ομάδες ακόμη και με κινήσεις που προκαλούν αντιδράσεις. Όπως αυτή της απόκτησης του Νικ Νερς για τη θέση του προπονητή. Το αν θα καταφέρει ο Ομπάμα να τον πείσει να μετακομίσει είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, αν θα μείνει πιστός ο Ουτζίρι ή θα ακολουθήσει το κάνει την παράφραση της ατάκας, λέγοντας "είναι πολλά τα λεφτά, Τορόντο" είναι κάτι που μένει να το δούμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ