22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός παραμένει ομάδα του Σπανούλη

Γίνεται μεγάλη κουβέντα σε πολλά επίπεδα για τον τρόπο αξιοποίησης του Βασίλη Σπανούλη από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και για την επιρροή ενός παίκτη που βαδίζει στα 36 του χρόνια στο παιχνίδι της ομάδας με τις υποχρεώσεις αλλά και τις απαιτήσεις που έχει ο Ολυμπιακός.

 

Πρόκειται για μια μάλλον αδιέξοδη συζήτηση υπό την έννοια του ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός «πληρώνει» πρωτίστως αυτήν την επιλογή και όχι –για παράδειγμα- κάποιες επιλογές του καλοκαιριού πέραν βεβαίως των πολλών προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία.

 

Ακριβώς λοιπόν γιατί ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του επ’ αυτού, ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα είναι αυτός της στατιστικής. Το basketa.gr συγκέντρωσε και σύγκρινε τους αριθμούς του Ολυμπιακού στο διάστημα της απουσίας του αρχηγού του με αυτό στο οποίο πορεύεται με αυτόν.

 

Ασφαλώς το ότι χωρίς τον «V-Span» μετρούσε ρεκόρ 13-3 σε Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα ενώ παρόντος του Λαρισαίου το ρεκόρ του στις δύο διοργανώσεις είναι 10-8 δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ωστόσο δεν μπορεί να χρεωθεί στον ίδιο ή αποκλειστικά στον ίδιο.

 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε την αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού στο διάστημα της απουσίας του Σπανούλη σε σχέση με αυτό που ο ίδιος είναι πια στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ολυμπιακός σκοράρει περισσότερο στη Stoiximan.gr Basket League με χειρότερο ποσοστό στα δίποντα και καλύτερο στα τρίποντα, κάνει ελαφρώς περισσότερα λάθη και έχει λίγο-πολύ τις ίδιες ασίστ.

 

Στην Ευρωλίγκα, οι ερυθρόλευκοι πριν την επιστροφή του αρχηγού τους σκόραραν σχεδόν δύο πόντους περισσότερους και μάλιστα με σαφώς καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (+4,6%) και ελαφρώς καλύτερο στα τρίποντα (+0,08%). Παρόντος του Σπανούλη όμως έχουν αυξήσει τη δημιουργία τους (+2,5 ασίστ).

 

Οι πίνακες που παραθέτουμε δείχνουν την αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού με και χωρίς τον αρχηγό του…

 

 

Το ερώτημα είναι πια που βρίσκεται ο ίδιος ο Σπανούλης σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι αριθμοί του στο Πρωτάθλημα δείχνουν να είναι στα ίδια επίπεδα. Σκοράρει περισσότερο φέτος και με καλύτερα ποσοστά, όμως έχει λιγότερες ασίστ και περισσότερα λάθη παίζοντας πάνω-κάτω στον ίδιο χρόνο.

 

Οι μεγαλύτερες διαφορές εμφανίζονται στην Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκοράρει λιγότερο, με χειρότερο ποσοστό στα δίποντα αλλά καλύτερο στα τρίποντα. Έχει ρίξει, ελαφρώς όμως, τους μέσους όρους του σε ασίστ, λάθη αλλά και σε χρόνο συμμετοχής και τελικά έχει μικρότερο αριθμό αξιολόγησης…

 

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ