25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ολυμπιακός κάνει τη μισή δουλειά στο πρώτο δεκάλεπτο (infographics)

Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει στα παιχνίδια του.

 

Είναι αυτός που συνήθως βάζει τους όρους του παιχνιδιού, επιβάλλει από νωρίς τους κανόνες του κι αν δεν το κάνει τουλάχιστον δεν επιτρέπει στον αντίπαλο του να αποκτήσει το πάνω χέρι. Σε όσες περιπτώσεις δεν το έκανε έχασε με μοναδική εξαίρεση το ματς στο Μιλάνο. Από την άλλη πλευρά η μόνη περίπτωση κατά την οποία έβγαλε προηγούμενος την πρώτη περίοδο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει στο τέλος, ήταν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ήταν στην πραγματικότητα η εξαίρεση ενός κανόνα που δείχνει εξαιρετικά ισχυρός.

 

Στο σύνολο των 14 λοιπόν παιχνιδιών του στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε προηγούμενος στα 10. Το κατάφερε και στα επτά εντός έδρας παιχνίδια του, ήταν πίσω μόνο στα ματς με τη Μιλάνο και την Μπάμπεργκ ενώ ήταν ισόπαλος με Μακάμπι και Μπαρτσελόνα.

 

 

Η 1η περίοδος στο ΣΕΦ

 

Πέραν από το 7/7 που έκανε ο Ολυμπιακό στην 1η περίοδο των εντός έδρας αγώνων του, κατάφερε σε δύο από αυτούς να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορές 10 πόντων. Το έκανε κόντρα σε Μάλαγα και Ρεάλ.

 

Στα επτά εντός έδρας παιχνίδια της, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σημείωσε κατά μέσο όρο στην πρώτη περίοδο 19,85 πόντους και δέχτηκε μόλις 14,28. Άλλωστε μόνο η Χίμκι και η ΤΣΣΚΑ έφτασαν τους 20 πόντους.

 

 

 

Η 1η περίοδος μακριά από το ΣΕΦ

 

Ο Ολυμπιακός φροντίζει να βάζει τους κανόνες από νωρίς και στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Την Παρασκευή στην Πόλη, πέραν του αμυντικού ρεκόρ περιόδου με τους εννιά πόντους που δέχτηκε στην 1η περίοδο, σημείωσε και τη μεγαλύτερη διαφορά του ως φιλοξενούμενος χάρη στο επιμέρους 17-9.

 

Η παραγωγικότητα του μπορεί να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα ματς του ΣΕΦ σε αυτό το διάστημα, στην 1η περίοδο δηλαδή, αφού σκοράρει κατά μέσο όρο 16,85 πόντους, όμως το πρόσημο παραμένει θετικό αφού δέχτηκε 15,28.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ