17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός δεν κρατάει αιχμαλώτους στο ΣΕΦ (charts)

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα τις τελευταίες μέρες με τη «βροχή» κρουσμάτων και τις διαδοχικές αναβολές, οποιαδήποτε αναφορά στο πραγματικό μπάσκετ μπορεί να θεωρηθεί διέξοδος από τη «μαυρίλα» στην οποία μας έχει υποχρεώσει αυτή η κατάσταση κι ας είναι Πρωτοχρονιά. Για τον Ολυμπιακό η πορεία στην Ευρωλίγκα και κυρίως το 9/9 του ΣΕΦ είναι ένα «παράσημο» που κουβαλάει από το πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

 


Στο ΣΕΦ λύγισαν όλοι ως τώρα. Άλλοι ευκολότερα –οι περισσότεροι- και άλλοι δυσκολότερα. Έτσι στο τέλος του πρώτου γύρου είχε μία από τις τρεις αλώβητες έδρες της λίγκας, μαζί με τα ισπανικά μεγαθήρια (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ). Είναι μία κατάσταση που έχει ενδιαφέρουσες, στατιστικές προεκτάσεις.

 


Το 9-0 με διαφορά 16,4 πόντων

 


Τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι η εφαρμογή του «take no prisoners». Με νίκες που ήρθαν με μέσο όρο 16,4 πόντων είναι σαφές ότι δεν… παίρνει αιχμαλώτους. Στη διαδρομή αυτού του 9-0 σημείωσε…


*6/9 νίκες με 10+ πόντους.


*4/9 νίκες με 20+ πόντους.


Τον ζόρισαν μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (+6), η Άλμπα Βερολίνου (+6) και η Φενέρμπαχτσε (+2).

 


9/9 με 10+, 6/9 με 20+, 2/9 με 30+

 

Αν σκαλίσει κανείς τα εννιά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, θα αντιληφθεί ότι αυτό το 9-0 μόνο τυχαία δεν ήρθε και πως ήταν αποτέλεσμα κυριαρχικών εμφανίσεων που αποτυπώνονται και με έναν ακόμη τρόπο.

 


Στη διάρκεια και των εννιά αγώνων του στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός βρέθηκε προηγούμενος με διψήφιες διαφορές, στους έξι από αυτούς με διαφορά 20+ πόντων και στους δύο τελευταίους με 30+. Στον αντίποδα η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε κάποιος αντίπαλος του ήταν εκείνη των 14 πόντων που είχε η Ζαλγκίρις ενώ τρεις φορές οι αντίπαλοι του δεν πέρασαν ούτε μία φορά μπροστά στο σκορ.

 

 

Το χρηματιστήριο του ΣΕΦ


Η πορεία προς το απόλυτο του πρώτου γύρου μέσα από τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις του Ολυμπιακού, αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα…

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ