17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια κανονική ομάδα Α2”

Οσοι γνωρίζουν καλά την Α2, δεν εξεπλάγησαν από το αποτέλεσμα της νίκης του Ανατόλια επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το Κύπελλο. Από τη μία πλευρά ήταν μία ομάδα με “μπαρουτοκαπνισμένους” και από την άλλη μία ομάδα παικτών που κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά βήματα τους. Ο προπονητής του Ανατόλια Πέτρος Γκαϊτατζής δεν παρασύρεται σχετικά με την προσπάθεια της δικής του ομάδα, αλλά ούτε και βιάζεται να κρίνει τον Ολυμπιακό που θα εμφανιστεί στην Α2.

 


Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε ο αγώνας, είπε: “Η αλήθεια είναι ότι ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί και εκεί που πήγε να κλείσει η διαφορά και πήγε στους πέντε, την ανοίξαμε και πάλι. Ήμασταν σταθερά μπροστά και η εικόνα μας ήταν πολύ καλή”.

 

Δεν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να βρει αντίβαρο για την εμπειρία του Ασημακόπουλου και του Καραποστόλου

 


Ο τεχνικός του Ανατόλια δεν έκρυβε τη χαρά του για το αποτέλεσμα αλλά είδε και καλές προοπτικές στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού: “Δεν είναι μία κανονική ομάδα Α2” τόνισε μιλώντας στο basketa.gr και συνέχισε “Έχει έμπειρα παιδιά όπως ο Νοέας και ο Τζόλος που έχουν παίξει και έχουν πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Ο Καμπούρης, ένα σκληρό παιδί που μπορεί να βοηθήσει και ο Πετρόπουλος που είναι νεότερος αποτελούν τις κολώνες της ομάδας. Ο Χρηστίδης είναι σε μέση κατάσταση”. Για τους πιτσιρικάδες του Δημήτρη Τσαλδάρη σχολίασε: “Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν προοπτικές αλλά θέλουν υπομονή. Το αποτέλεσμα θα αργήσει να έρθει αλλά είναι μία ομάδα που κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη. Αν μπει και ο Ποκουσέφσκι, γιατί πιστεύουν ότι θα μπει, θα είναι πολύ πιο δυνατή και ανταγωνιστική”.

 

Καλές προοπτικές βλέπει στους μικρούς του Ολυμπιακού, ο Πέτρος Γκαϊτατζής

 


Όσο για τη σημασία του αποτελέσματος ενόψει της προσπάθειας του Ανατόλια στην Α2, ο Πέτρος Γκαϊτατζής είπε: “Εμείς γενικά θεωρούμε ότι έχουμε φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα με βάση τις δυνατότητες μας. Στόχος μας θα είναι η παραμονή αλλά η κατηγορία είναι δύσκολη και περίεργη αφού η απόσταση των ομάδων των πλέι οφ με εκείνες των πλέι άουτ, είναι μόνο τρεις νίκες. Αν δημιουργήσεις ένα ανταγωνιστικό σύνολο λοιπόν, μπορείς να βρεθείς από τη μία στιγμή στην άλλη από τη μία κατάσταση στην άλλη. Στόχος μας όμως σε πρώτη φάση είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε έμπειρα παιδιά και προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα δυνατή”.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ