25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται να συμπληρώσει το παζλ (vids)

Ένα κομμάτι λείπει ακόμα από το παζλ του Ολυμπιακού, ώστε να συμπληρώσει το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τον παίκτη που θα καλύψει την θέση 2-3, ωστόσο η υπόθεση δεν αναμένεται να κλείσει άμεσα.

Ο παίκτης που έχει επιλέξει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ακούει στο όνομα Τζέρελ Έντι. Πρόκειται για 25χρονο Αμερικανό ύψους 2.01μ και απόφοιτο του Βιρτζίνια Τεκ, ο οποίος έχει αγωνιστεί τόσο στο NBDL με την φανέλα των Όστιν Σπερς (2014-15, 2016-17) και των Γουίντι Σίτι Μπουλς (2017) όσο και στο ΝΒΑ με την φανέλα των Ουίζαρντς  (2015-16) ενώ έπαιξε και στους Φοίνιξ Σανς στο τέλος της περσινής regular season, υπογράφοντας δύο δεκαήμερα συμβόλαια. Στην αναπτυξιακή λίγκα μάλιστα είχε 14.1 πόντους στην χρονιά που μας πέρασε, σουτάροντας με 41.5% στα τρίποντα. Ο Έντι είχε κερδίσει, μάλιστα, τον διαγωνισμό τριπόντων του NBDL το 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=5OnYHrLmGiw

https://www.youtube.com/watch?v=zK8reddI-KM

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει την κίνησή τους, καταθέτοντας πρόταση στον Έντι, όμως υπάρχει διαφορά στο οικονομικό σκέλος, με τον Ολυμπιακό να μην ανεβάζει την προσφορά του, περιμένοντας τον παίκτη να ρίξει τις απαιτήσεις του. Στο παιχνίδι για την απόκτησή του έχει μπει και η Μπασκόνια, που διαπραγματεύεται την πώληση του Άνταμ Χάνγκα στην Μπαρτσελόνα. Αν δεν βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ο Έντι θα αποτελέσει το μήλον της έριδος μεταξύ Βάσκων και "ερυθρόλευκων".

Η δεύτερη περίπτωση παίκτη που εξετάζει ο Ολυμπιακός είναι αυτή του Χόλις Τόμπσον (26χρ., 2.03μ). Έχει αποφοιτήσει από το Τζορτζτάουν και το 2012 δεν επελέγη από κάποια ομάδα στο ντραφτ. Έκτοτε αγωνίστηκε πρωτίστως στην Τούλσα 66ερς, θυγατρική των Σίξερς, και έπειτα στην ομάδα την Φιλαδέλφεια, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια. Τον περασμένο Ιανουάριο αποκτήθηκε από τους Γουίντι Σίτι Μπουλς και στην συνέχεια δόθηκε στους Όστιν Σπερς ως αντάλλαγμα για τον Τζέρελ Έντι! Σε 256 ματς με τους Σίξερς είχε 7.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ, αγωνιζόμενος 24.2 λεπτά ανά ματς.

https://www.youtube.com/watch?v=A1aAlvY02rA

Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα του Ολυμπιακού θα αργήσει να μπει, όπως όλα δείχνουν, καθώς στο "λιμάνι" δεν βιάζονται ιδιαίτερα, θέλοντας να κάνουν την σωστή επιλογή για τον παίκτη που θα αγωνίζεται για 10-15 λεπτά, προσφέροντας λύσεις στο σκοράρισμα. Εξάλλου τα βασικά κενά σε καίριες θέσεις (μπακ απ Μάντζαρη-Πρίντεζη) καλύφθηκαν από τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας, που θα εμφανιστούν ριζικά ανανεωμένοι, όσον αφορά τους ξένους παίκτες, την νέα σεζόν.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ