13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε ψύχραιμα σε αποτυχημένη χρονιά (vid)

Τα «αν» δεν παίζουν μπάσκετ. Γιατί όσα «αν» έχεις εσύ, άλλα τόσα μπορούν να έχουν και οι αντίπαλοί σου. Ο Ολυμπιακός επίσης είναι μεγάλο κλαμπ. Και σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες. Δεν πετυχαίνεις, γυρίζεις σελίδα, προχωράς.

Ωραίο το αφήγημα που στάθηκε μέχρι και χθες το απόγευμα με διάφορα εξωπραγματικά σενάρια πρόκρισης που αποκλείεται να τα πίστευαν και όσοι τα έψαξαν. Ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί πριν από το μαθηματικό χθεσινό φινάλε. Και τα αποτελέσματα, αδιάψευστος μάρτυρας της εικόνας των ομάδων, έδειχναν ότι είχε αποκλειστεί δίκαια.

Ναι, πολλοί περίμεναν να πάει παραπάνω. Ετσι ξεκινούσε τη χρονιά, έτσι προδιάθετε το υλικό του, τέτοια αύρα έβγαζε. Αλλο αυτό όμως και άλλο το ότι ατύχησε και δεν το πέτυχε. Να αδίκησε κάπου τον εαυτό του μπορεί, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.

Η συνολική εικόνα που έβγαλε ο Ολυμπιακός στα 31 μέχρι τώρα ματς ήταν μιας ομάδας εκτός πρώτης οκτάδας. Γιατί το κάδρο είναι συνολικό και εκεί σίγουρα υπήρχε συνωστισμός καλύτερων. Τι έφταιξε γι' αυτή την εικόνα, πολλοί μπορεί να έχουν άποψη και γνώμη. Πολύ πιθανό σωστή, αλλά μάλλον περιττή αν πρόκειται για τους απ' έξω από το μαγαζί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε χθες το βράδυ αυτό που άλλοι υποψιάζονταν αλλά ήθελαν μια απάντηση, άλλοι θεωρούσαν δεδομένο και δεν περίμεναν να το ακούσουν. «Ο Ολυμπιακός έχει κορμό για του χρόνου», είπε ο προπονητής του και το πρώτο σημαντικό μήνυμα είχε δοθεί. Οτι έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός, δεν θα χαθεί χρόνος.

Ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένες ανάγκες και έχει τον χρόνο, απ' αυτόν κι αν έχει εδώ που τα λέμε, το χρήμα και το όνομα για να προσελκύσει τους στόχους που κρίνει ότι του ταιριάζουν. Εχει όμως και ένα διπλό μεγάλο θέμα για να λύσει. Να (συν)αποφασίσει πρώτα και κύρια τη συνέχεια της σχέσης του με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη. Και από 'κει και πέρα, να έχει ξεκάθαρο τοπίο για το πώς θα κινηθεί.

Αν έχει κάτι να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τη φετινή χρονιά είναι οι αντιδράσεις του. Υπήρξαν πολλά σημεία που δημιούργησαν υποψίες κρίσης. Ισως και μεγάλης. Το δια ταύτα όμως δείχνει ότι στον Πειραιά αντέδρασαν λογικά. Τα ξεπέρασαν όσα κι αν έγιναν, τα κράτησαν μεταξύ τους, τα έλυσαν. Οπως αρμόζει δηλαδή στις μεγάλες ομάδες. Και προχωράνε. Εχοντας χάσει όμως ένα «κανονάκι». Μια χρονιά. Κι έχοντας βάλει ήδη μεγαλύτερη πίεση πάνω τους για του χρόνου.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ