26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ο Ολυμπιακός “έπνιξε” τον Αρη

Πιο εύκολα απ' όσο θα περίμενε ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ με τον Αρη. Το 84-54 στο ΣΕΦ ήρθε με σταδιακό... ζέσταμα των μηχανών, με εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν σπατάλησαν το προτελευταίο επίσημο τεστ πριν πάνε στην Πόλη για το φάιναλ φορ και σίγουρα η σοβαρότητα που έδειξαν ακόμα και όταν όλα είχαν κριθεί ικανοποίησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Αρης προβλημάτισε τον Ολυμπιακό με την άμυνά του στα πρώτα πέντε λεπτά και το 7-11 μαρτυρούσε αυτή την εικόνα, όμως, στα επόμενο τρίεπτο ήρθε ένα σερί 12-2 για τους "ερυθρόλευκους" με τον Γιανγκ να σέρνει τον χορό και τον Παπανικολάου να μπαίνει γρήγορα στον ρυθμό. Το 21-17 του δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να έχει 6/7 δίποντα, είχε δώσει την ώθηση που έψαχναν οι παίκτες του Γιάννης Σφαιρόπουλου οι οποίοι από νωρίς στη δεύτερη περίοδο πήγαν σε διψήφιες διαφορές και έκλεισαν το ημίχορνο με 44-31 και με τον Παπανικολάου να έχει φτάσει ήδη τους 15 πόντους

Με την γνωστή του άμυνα ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησε τον Αρη σε παραγωγικότητα 4 πόντων για 5 λεπτά και το 54-35 είχε κρίνει οριστικά το ματς. Το 64-38 του δεκαλέπτου ισοδυναμούσε με επί μέρους σκορ 20-7 και μαρτυρούσε το... φουλάρισμα της "ερυθρόλευκης" μηχανής.

ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ: Ο πιο... δραστήριος Πάτρικ Γιανγκ της σεζόν έκανε σήμερα στο ΣΕΦ την εμφάνισή του και σκόρπισε χαμόγελα. Οχι ότι είναι ασφαλές συμπέρασμα ένα ματς ελληνικών πλέι οφ, όμως, ο Αμερικανός σέντερ έδειξε κεφάτος, με καλά πατήματα και γέννησε προσδοκίες εν όψει φάιναλ φορ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, είχε 9 περισσότερα ριμπάουντ, 11 περισσότερες ασίστ, καλύτερα ποσοτά, όμως, ο αριθμός που "σφράγισε" το ματς ήταν το 23 των πόντων που... επέτρεψε στον Αρη να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

PHOTOCREDITS: EUROKINISSI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ