26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Ξανθόπουλος 4ος πασέρ στην ιστορία

Ο Άρης ήταν ο ηττημένος του 2ου μικρού τελικού με την ΑΕΚ όμως μέσα από αυτόν ο Βασίλης Ξανθόπουλος έφτασε σε ένα σημαντικό, ατομικό επίτευγμα. Έγινε ο 4ος πασέρ στην ιστορία της Basket League.

 

Ο γκαρντ της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τις επτά ασίστ που μοίρασε σήμερα –ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι έξι στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου- έφτασε τις 1.027 και ξεπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα που είχε 1.024.

 

Πέραν αυτού για τον Άρη είναι αξιοσημείωτα…

 

*Ο Βασίλης Καββαδάς έκοψε τρία αντίπαλα σουτ και έγινε ο 40ός παίκτης στην ιστορία της Basket League.

 

*Ρεκόρ καριέρας σημείωσε ο Σπύρος Μούρτος με τους 18 πόντους του. Είχε 14 στο ματς Κηφισιά-Άρης της περιόδου 2013-14 και πέρσι στο παιχνίδι Καβάλα-Άρης . Ο αρχηγός του Άρη μάλιστα κέρδισε τον άτυπο τίτλο του ΜVP του με 20 βαθμούς στο ranking κάτι που έγινε για πρώτη φορά φέτος. Η τελευταία φορά που έκανε κάτι ανάλογο ήταν πέρσι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο έχοντας και πάλι 20 βαθμούς.

 

*Ο 21ος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Άρη (από το 1992) έγινε  ο Ουίλ Κάμινγκς. Με τους οχτώ πόντους του στο σημερινό παιχνίδι έφτασε τους 450 και ξεπέρασε τον Ντομινίκ Ουότερς (444).

 

*Το 3ο του «double-double» στο φετινό Πρωτάθλημα και 2ο συνεχόμενο σημείωσε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Παράλληλα για τον διεθνή φόργουορντ είναι ρεκόρ περιόδου τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε μετά τα 11 του 1ου μικρού τελικού αλλά και ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης μεταξύ των παικτών του Άρη. 12 είχε και ο Βασίλης Σίμτσακ στο 1ο ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ