22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο νόμος του «Garden» και ο… Ολίνικ (vid)

Οι Μπόστον Σέλτικς νίκησαν 115-105 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και πήραν την πρόκριση για τους τελικούς της Ανατολής μετά από πέντε χρόνια.

Ποιος πιστεύει ότι οι έδρες στο ΝΒΑ παίζουν ρόλο; Μάλλον κανείς... Ωστόσο η ιστορία του γηπέδου της ομάδας της Μασαχουσέτης δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η... αύρα ενός κλειστού μπορεί να αλλάξει τη μοίρα ενός αγώνα. Άλλωστε στο παρελθόν έχει συμβεί αυτό αμέτρητες φορές. Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο... απροσδόκητος πρωταγωνιστής...

Για περίπου τρία δωδεκάλεπτα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έτοιμοι να «παγώσουν» τη Βοστώνη και να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τους τελικούς, εκεί όπου περιμένουν οι πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

Κι αν το συγκρότημα του Σκοτ Μπρουκς περίμενε ότι ο Αϊζάια Τόμας θα έπαιρνε το παιχνίδι... πάνω του, ποιος περίμενε τον Κέλι Ολίνικ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, απλή και μονολεκτική. Κανείς.

Ο Καναδός πάουερ φόργουορντ είδε το καλάθι σαν... βαρέλι και τα έβαζε από παντού. Κάπως έτσι έστειλε σχεδόν μόνος του το σύνολο του Μπραντ Στίβενς στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, όπου οι Σέλτικς μάλιστα θα εξαργυρώσουν την πρωτιά της κανονικής περιόδου έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Οι 26 πόντοι που σημείωσε ο Ολίνικ από το... πουθενά ήταν αυτοί που στην πραγματικότητα έκαναν τη διαφορά με τον σπουδαίο Τόμας πάντως να πετυχαίνει νταμπλ νταμπλ με 29 πόντους και δώδεκα ασίστ.

Από την άλλη, ο Μπράντλεϊ Μπιλ πάλεψε μόνος του με 38 πόντους, αλλά στα τελευταία λεπτά τον πρόδωσε η κούρασή του, την ώρα που ο Τζον Ουόλ είχε μείνει στο μεγάλο σουτ του έκτου αγώνα κι έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στους αγώνες των Σέλτικς με τους Καβαλίερς που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο «Βασιλιάς» δεν περνάει ποτέ καλά στην έδρα των Σέλτικς...

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης στο παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ