26.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ο νόμος του Λάνγκφορντ

Με τον Κιθ Λάνγκφορντ να βάζει με το "καυτό" χέρι του το νερό στ' αυλάκι, παίζοντας μόνο για τρία δεκάλεπτα, και με τους Ματσιούλις, Σλότερ σε ρόλους-κλειδιά στην άμυνα η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ το μαχητικό Ρέθυμνο με 71-61 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το Ρέθυμνο έδειξε από νωρίς ότι για μια ακόμα φορά θα ήταν σκληρό καρύδι για την ΑΕΚ, παρότι έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Χότον και Σπυριδωνίδη. Εκμεταλλευόμενη το ότι η Ένωση έπαιζε και πάλι με... υπηρεσιακό πόιντ γκαρντ τον Σαντ Ρος, η ομάδα από την Κρήτη πίεζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο γήπεδο με σύνθετες άμυνες, κάνοντας δύσκολη υπόθεση το κατέβασμα της μπάλας για τους γηπεδούχους, που συν τοις άλλοις ήταν άστοχη. Έτσι, το Ρέθυμνο με πρωταγωνιστές επιθετικά αρχικά τον Λι και στη συνέχεια τον Φράνκαμπ, που ήρθε από τον πάγκο "ζεστός", προηγήθηκε με στο 7' με 14-9 και στο 9' με 19-14.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Παπαθεοδώρου στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ απέδωσαν καρπούς. Με τον Ματσιούλις σε θέση "3" να κάνει πολλή δουλειά ειδικά στην άμυνα, με τον Σλότερ σε θέση σέντερ να έχει θωρακίσει τη ρακέτα και με τον Λάνγκφορντ να παίρνει μπροστά και να σκοράρει κατά συρροή, η Ένωση εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των αντιπάλων της από την περιφέρεια και από το 9' ως το 13' έτρεξε ένα σερί 15-0, πέρασε μπροστά με 29-19 και έδειξε ικανή να "καθαρίσει" από νωρίς.

Όμως ο Παπαθεοδώρου τράβηξε στον πάγκο το Λάνγκφορντ για να του δώσει ανάσες, έβγαλε λίγο αργότερα και τον Σλότερα για να παίξει ο Κακλαμανάκης και η ΑΕΚ αποδιοργανώθηκε, καθώς και ο Γκίκας δεν ήταν σε καλή μέρα. Το Ρέθυμνο βρήκε αρχικά ένα δυο καλά σουτ από την περιφέρεια και στη συνέχεια ακούμπησε την μπάλα μέσα στη ρακέτα στον πολύ καλό Γκόρντον, που βρήκε χώρους και έκανε ζημιά στην άμυνα των γηπεδούχων. Η ομάδα από την Κρήτη μάζεψε σταδιακά τη διαφορά με και με τη λήξη του ημιχρόνου μπήκε για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι μειώνοντας στον πόντο (37-36).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το Ρέθυμνο πέρασε ξανά μπροστά με 38-37 και για ένα δυο λεπτά το προβάδισμα εναλλασσόταν, καθώς ο Χριστοδούλου ήταν ορεξάτος και η Ένωση έμοιαζε μουδιασμένη, ωστόσο μετά πήρε ξανά μπρος ο Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός άρχισε να σκοράρει και πάλι ασταμάτητα και μαζί του οι Σλότερ και Μασιούλις βοηθούσαν πολύ κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Η ΑΕΚ δυνάμωσε πολύ την πίεσή της στα μετόπισθεν, το Ρέθυμνο έχασε το δρόμο προς το καλάθι και με ένα νέο σερί 14-0 προηγήθηκε με 55-42. Η Ένωση κατάφερε να μη δεχθεί πόντο για 7 ολόκληρα λεπτά, ωστόσο το Ρέθυμνο με ένα 4-0 στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου μείωσε 55-46.

Παρά το γρήγορο τέταρτο φάουλ του Λάνγκφορντ, που ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου να τον αποσύρει για να τον προφυλάξει, η ΑΕΚ με δύο τρίποντα του Τολιόπουλου προηγήθηκε με 63-48 στο 32' και από εκεί και πέρα με σωστή διαχείριση του αγώνα έφτασε άνετα στη νίκη. Ο Λάνγκφορντ δεν χρειάστηκε να μπει ξανά, αφού η άμυνα ήταν πολύ αποτελεσματική και δεν έδωσε δικαιώματα στο Ρέθυμνο να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πετύχει την ανατροπή, ενώ στην επίθεση η ομάδα σκόραρε όσο ήταν απαραίτητο για να διατηρείται η διαφορά ασφαλείας. Στο τέλος το Ρέθυμνο εκμεταλλευόμενο κάποιες επιπολαιότητες των παικτών των γηπεδούχων μείωσε 69-61, αλλά ήταν αργά για να διεκδικήσει κάτι.

ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ δικαίωσε τη φήμη του και ήταν αυτός που οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη, παίζοντας σε πολλές περιπτώσεις μόνος του απέναντι στην άμυνα του Ρεθύμνου. Σκόραρε 23 πόντους, μοίρασε και 4 ασίστ, χωρίς μάλιστα να παίξει παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια καλή βραδιά αυτή για τους σουτέρ των δύο ομάδων. ΑΕΚ και Ρέθυμνο σούταραν μαζί 14/53 τρίποντα (7/28 η ΑΕΚ και 7/25 το Ρέθυμνο)!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ