26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ο νόμος του αρχηγού

Δεν ξέρουμε αν σκοπεύουν να…βαλσαμώσουν τον Βασίλη Σπανούλη στον Πειραιά, αλλά αν μη τι άλλο ο αρχηγός του Ολυμπιακού συνέχiσε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι κρίνοντας τους τελικούς.


Τα φώτα μπορεί να έπεσαν αρκετά πάνω στον Μιλουτίνοφ (δικαίως μέχρι ένα βαθμό) αλλά χωρίς τον Kill Bill, πιθανότατα θα είχαμε δει το σενάριο που έχει συμβεί 4/6 φορές τα τελευταία εννέα χρόνια και φέρνει τον Παναθηναϊκό να κάνει το break στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ.

Ο Σπανούλης έπαιξε συνολικά κοντά στα 35 λεπτά και μάλιστα 19’10’’ στο δεύτερο ημίχρονο δηλαδή σχεδόν δεν βγήκε καθόλου !


Άντεξε το «ξύλο» με όλη την άμυνα πάνω του, μοίρασε 10 ασίστ ενώ πέτυχε και κάτι μοναδικό. Σημείωσε το πρώτο του καλάθι σε όλη τη χρονιά μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ.
Ουσιαστικά όμως το σημαντικό είναι ότι έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν σε κάποιες κρίσιμες στιγμές οι συμπαίκτες του.


Ώστε ο Μιλουτίνοφ να κάνει σχεδόν το τέλειο παιχνίδι. Ο Παπανικολάου να ρίξει την τάπα στον Ρίβερς στο πιο κρίσιμο τρίποντο (στο 61-58) και ο Μάντζαρης να πάρει το κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ .

Ολοι τους ήξεραν ότι πίσω τους είναι ο εμβληματικός αρχηγός για να τους στηρίξει, όμως θα πρέπει να βγουν πλέον μπροστά στο ΟΑΚΑ, αν θέλουν να έχει η ομάδα τους πιθανότητες  νίκης και εκεί.


Για τον Παναθηναϊκό η περίπτωση Τζέιμς είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί όταν είναι κακός χαντακώνει και οργανωτικά την ομάδα, αλλά τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο Καλάθης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ