21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο νόμος της Μπάρτσα (vids)

Με άμυνα από ατσάλι στην τελευταία περίοδο και τους Τόμιτς, Σίνγκλετον να κυριαρχούν κάτω από τα καλάθια η Μπαρτσελόνα κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη και να πάρει τη νίκη με 79-71.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι από νωρίς και μόλις στο πέμπτο λεπτό προηγήθηκε με 15-5 παίζοντας καλή άμυνα και με τον Τόμιτς να κυριαρχεί μέσα στις ρακέτες. Η Νταρουσάφακα προσπάθησε να αντιδράσει και αρχικά έδειξε να τα καταφέρνει, καθώς βελτίωσε την άμυνά της και εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των παικτών της Μπάρτσα από την περιφέρεια. Με τους Μάικλ και Μπράουν να δίνουν λύσεις, μείωσε σταδιακά τη διαφορά και στο 13' πλησίασε στον πόντο, όμως σε εκείνο το σημείο... πήρε φωτιά ο Σίνγκλετον.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού άρχισε να "πυροβολεί" έξω από τη γραμμή των 6.75μ. και με τρία διαδοχικά τρίποντα συνέβαλε ώστε η Μπαρτσελόνα να ξεφύγει ξανά με 10 πόντους (41-31) στο 17'.  Ο Ερτέλ έκανε επίσης πολύ καλή δουλειά στην περιφέρεια, η Μπάρτσα ανανέωνε πολλές επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ και καθώς στο τέλος του ημιχρόνου ο Τόμιτς συνδέθηκε ξανά με το καλάθι, προηγήθηκε με 47-40 με την ολοκλήρωση του πρώτου 20λέπτου. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα σερί 9-0 της Νταρουσάφακα, που ανέτρεψε πλήρως την εικόνα του αγώνα. Η τουρκική ομάδα πίεσε περισσότερο στην άμυνα προκαλώντας... βραχυκύκλωμα στην Μπαρτσελόνα, ο Μάικλ συνέχιζε να είναι αποτελεσματικός κάτω από τα καλάθια, ενώ παίκτες όπως ο Ντεμίρ, ο Κιντ και ο Έβανς έδωσαν επιθετικές λύσεις. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχασαν την επαφή τους με το καλάθι κι έτσι το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την Νταρουσάφακα μπροστά με 64-58, έχοντας ολοκληρώσει ένα επί μέρους 24-11 σε αυτό το δεκάλεπτο.

Όμως η Μπαρτσελόνα δεν είχε πει την τελευταία λέξη της. Έκανε το δικό της σερί 9-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου περνώντας μπροστά με 67-64 και στο διάστημα από το 36' ως το 39' έδωσε τη χαριστική βολή στην Νταρουσάφακα. Με πολύ καλή άμυνα και με τους Τόμιτς, Σίνγκλετον, Ερτέλ να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση έκανε ένα σερι 8-0 σε αυτό το διάστημα και στο 39' προηγήθηκε με 77-69 "καθαρίζοντας" το παιχνίδι. Η Νταρουσάφακα ξέμεινε από δυνάμεις στο κρίσιμο σημείο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ως το τέλος τη νίκη.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Η Μπαρτσελόνα πέρασε πολύ την μπάλα μέσα στη ρακέτα κι εκεί ο Τόμιτς έκανε σπουδαία δουλειά σκοράροντας 17 πόντους. Μέσα στη ρακέτα διακρίθηκε και ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος όμως έβαλε και μεγάλα τρίποντα στο πρώτο μέρος, εδραιώνοντας το προβάδισμα της ομάδας του. Οι δυο τους μαζί έκαναν εν τέλει τη διαφορά και στην τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα μάζεψε 17 επιθετικά ριμπάουντ και ανάγκασε την αντίπαλό της να κάνει 12 λάθη. Η Νταρουσάφακα μάζεψε 12 επιθετικά ριμπάουντ και η αντίπαλός της έκανε 6 λάθη. Άρα η Μπαρτσελόνα έκανε 11 επιθέσεις παραπάνω από την Νταρουσάφακα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ