19.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ο νόμος της Βοστόνης! (vids)

Οι ελλιπείς Σέλτικς κέρδισαν άλλον ένα σπουδαίο αντίπαλο στην έδρα τους, με τους πρωτοπόρους της Ανατολής Ράπτορς αυτή  την φορά να υποτάσσονται στη Βοστόνη με 110-99 και τους παίκτες του Μπραντ Στίβενς να μοιάζουν ικανοί για την πρωτιά.

Χωρίς Κάιρι Ίρβινγκ, Μάρκους Σμαρτ και Ντάνιελ Τάις  - με δεδομένη την απουσία του Γκόρντον Χέϊγουορντ - η ζωή... συνεχίζεται κανονικά για τους Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι συνεχίζουν να ελπίζουν ακόμη και στην κατάκτηση της κορυφής στην Ανατολή για την κανονική περίοδο του ΝΒΑ, μετά και την νίκη με 110-99 επί των Τορόντο Ράπτορς.

Το τρίπτυχο των Μάρκους Μόρις (25 π., 9 ρ.), Τζέισον Τέιτουμ (24 π., 6 ρ., 4 ασ.), Τέρι Ροζίερ (21 π., 7 ασ.), η τρομερή εμφάνιση του Άαρον Μπέινς στο πρώτο ημίχρονο (12 π., 5 ρ.), που κράτησε τότε την ομάδα και η «ζώνη» του Μπραντ Στίβενς, έδωσαν τα ηνία στο φινάλε για τους «τριφυλλοφόρους», οι οποίοι στην χειρότερη περίπτωση θα μπουν στα playoffs ως δεύτεροι.  Για το συγκρότημα του Ντουέιν Κέισι, ο τρομερός ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (32 π., 12/19 σουτ, 7 ρ., 7 ασ.) δεν ήταν αρκετός, με τους υπόλοιπους να δίνουν επί της ουσίας σποραδικές και όχι σταθερές βοήθειες στο ματς.

Το παιχνίδι

Η επίθεση των «Δεινοσαύρων» λειτουργούσε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά σε εκείνο το διάστημα. Ο Ιμπάκα και ο Ανουνόμπι στην αρχή έκαναν αρκετή «ζημιά» στους Σέλτικς, με τον ΒανΒλίτ και τον Ράιτ να ακολουθούν, σε ένα παιχνίδι με εξαιρετική απόδοση από τον πάγκο των Καναδών. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν τους άφησε να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά μεγαλύτερη της μίας κατοχής, αφού την ίδια ώρα «παράγοντας Χ» των «Κελτών» ήταν ο Μπέινς (53-55).

Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες παρέμεναν στα ίσια, με τους Τέιτουμ-Μόρις να αναλαμβάνουν δράση για τους γηπεδούχους, αλλά τον ΝτεΡόζαν να αρνείται πεισματικά για αρκετή ώρα να τους αφήσει να πάρουν τα ηνία. Κάπως έτσι, τα πάντα ήταν σε απόλυτη ισορροπία μέχρι το επτάλεπτο της τελευταίας περιόδου (94-94), ώσπου ένα γκολ-φάουλ του Χόρφορντ κι ένα τρίποντο του Μόρις «ξεκλείδωσαν» το ματς για τη Βοστόνη. Το σερί έφτασε στο 10-0 για το σύνολο του Στίβενς, με τους Τέιτουμ και Ροζίερ να βάζουν «θαυμαστικό» στον νέο θρίαμβο και την ομάδα τους πια να πλησιάζει σε απόσταση δύο νικών τους Ράπτορς, ελπίζοντας πως στους τελευταίους έξι αγώνες θα καταφέρουν να πιάσουν την κορυφή, με τον μεταξύ τους αγώνα στον Καναδά να είναι καταλυτικής σημασίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ